Asii Chemnitz Narup vil have mere åbenhed

Kommuneqarfik Sermersooq vil gerne være mere åbne over for pressen og borgerne.
20. marts 2015 09:44

Derfor lancerer de nu en ny  såkaldt åbenhedspolitik, der blandt andet skal gøre det lettere for borgerne at komme i kontakt med kommunen og for medarbejderne at udtale sig om deres arbejde.

- Vi får jo henvendelser fra borgerne og fra pressen, som synes, at vi er langsommelige. Så det vil vi gerne råde bod på, og det har været tiden nu til at revidere vores åbenhedspolitik, fortæller Asii Chemnitz Narup, der er borgmester i Kommuneqarfik, til KNR.

 

Medarbejdere må også udtale sig

Kommunens nye kommunikationsstrategi kommer til at betyde en del ændringer.

Blandt har det tidligere kun været kommunens direktører, der måtte udtale sig om administrative spørgsmål. Men med den nye politik får alle medarbejdere i fremtiden lov til at udtale sig om de områder, de selv arbejder med – hvis de altså selv vil.

- I princippet har alle mennesker jo ytringsfrihed, og her har medarbejderne lov til at udtale sig omkring deres arbejde. Det er som sagt ikke en pligt. Det er en mulighed. Det giver også mere flow i informationsstrømmen ud til offentligheden, siger Asii Chemnitz Narup.

 

Kommunen på Facebook

På baggrund af den nye åbenhedspolitik har kommunalbestyrelsen desuden besluttet, at Kommuneqarfik Sermersooq i løbet af i år skal have sig en Facebook-profil, hvor der vil blive formidlet nyheder og besvaret henvendelser fra borgerne.

Foreløbigt dog kun et forsøg, som løber fra sommerferien og året ud.

- Jeg tænker det giver borgerne mulighed for, at komme løbende i kontakt med os på det tidspunkt, som passer borgerne bedst. Så bliver de mere uafhængige af åbningstiderne, og vi vil sikre os, at der kommer svar tilbage, siger Asii Chemnitz, der glæder sig til at se resultaterne af testperioden.

 

Vil gerne være åbne

Hun fremhæver desuden, at Kommuneqarfik Sermersooq i flere år har arbejdet på at blive mere åbne, blandt andet ved at lægge dagsorden og referater ud fra deres udvalgsmøder.

 - Så vi prøver hele tiden nye veje, og jeg vil bare opfordre borgerne; Vi er åbne for gode idéer til, hvordan vi kan blive meget mere åbne i vores kommunikation, siger Asii Chemnitz Narup.