Asii: 10 mio. kr. skal løfte kommunes ansatte

Kommuneqarfik Sermersooq erkender, at kommunen har store problemer med at fastholde personalet i kommunens børnehaver og vuggestuer. Derfor vil en enig kommunalbestyrelse nu bruge 10 millioner kroner på at efteruddanne kommunens ansatte frem mod 2018.
15. november 2015 15:33

Det er alle kommunens ansatte, der skal have et løft for at blive bedre til deres arbejde, udtaler borgmester Asii Chemnitz Narup i en pressemeddelelse:

- Det er vigtigt for os, at alle vores medarbejdere får de bedste forudsætninger for at servicere borgerne. Samtidig vil vi gerne vise, at vores medarbejdere gør karrriere og bliver ledere i kommunen, udtaler Asii Chemnitz Narup videre.

Derfor vil en opkvalificering af de kommunale ledere være det første sted, der vil blive taget fat på.

Læs også VIDEO Kanukoka på alvorlig slankekur

Og selv om det er meningen, at alle kommunens ansatte skal have del i de 10 millioner kroner, kommer der også en særlig håndsrækning til daginstitutionerne:

- Vi må erkende, at vi har store problemer med at fastholde personalet i kommunens daginstitutioner, medgiver Asii Chemnitz Narup og fortsætter.

- Inden for hjemmehjælpsområdet har vi haft stor succes med at tilbyde personalet opkvalificering. De ansatte er både blevet bedre til deres arbejde og gladere for at gå på arbejde. Det er de erfaringer, vi nu gerne vil overføre til daginstitutionerne, udtaler borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.

Læs også Sermersooq vil investere i bygderne