Arctic Prime solgt

Efter syv år er det slut. Den færøske erhvervsmand Hanus Hansen har trukket sig som bestyrelsesformand for Qaqortoq-virksomhederne Arctic Prime Peductions og datterselskabet Arctic Prime Coasstal, skriver avisen Sermitsiaq.

Anparterne og aktierne i selskaberne er solgt til et islandsk familieforetagende med Gudmudur Kristjansson, Reykjavik i spidsen.

Ingen af parterne ønsker at oplyse noget om overtagelsessummen. Men Hanus Hansen understreger over for Sermitsiaq, at summen i runde tal, opvejer de investeringer, som færingerne har haft i forbindelse med Arctic Prime-selskaberne.

- Vi har mistet mange penge i Grønland, og i tilgift er vi også presset økonomisk på Færøerne. Så da vi fk et rimeligt tilbud fra Island, slog vi til, siger han.

Arctic Prime Production driver i alt tre fabrikker - i Qaqortoq, Nanortalik og i Kuummiut. Sam,tidig driver Arctic Prime Fisheries to større havgående fartøjer, mens Arctic Prime Coastal står for driften af en række mindre kuttere.

I 2012 fik koncernens virksomheder et underskud på ialt 13,7 millioner kroner mod 3,6 millioner året før. Tilsammen havde de tre selskaber en negativ egenkapital på 17,5 millioner kroner.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl