Nalunnguarfiup tasia skulle traditionen tro have dannet rammen om start og mål for Arctic Circle RaceFoto: Birte Olsen

Arctic Circle Race aflyst for andet år i træk

Særlig smitsom coronavariant og usikre rejsemuligheder i forskellige lande fører nu til at verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race bliver aflyst

Startskuddet til årets ekstremsport, Arctic Circle Race, skulle efter planen have fundet sted den 26. marts på Nalunnguarfiup tasia i Sisimiut. Men nu er den endnu engang udskudt til 2022.

Bestyrelsen i Arctic Circle Race har fulgt med i den foruroligende coronaudvikling i de andre lande.

LÆS OGSÅ Arctic Circle Race aflyses på grund af coronavirus

- Vi så ingen anden udvej end aflysning på grund forværring af coronasituationen. Vi kan allerede se, at der nu er lukket for passagertransport mellem flere lande. Derfor har vi besluttet at aflyse løbet for i år, siger bestyrelsesformand for Arctic Circle Race, Jens Klaus Lennert til KNR.

Særlig smitsom corona

Arctic Circle Race blev afviklet for første gang i 1997. Løbet hører til ekstremsport, hvor der bliver tilbagelagt 160 kilometer i løbet af tre dage. Løbet blev også aflyst sidste år, da corona pandemien spredte sig hastigt i forskellige lande.

Også i år er der ingen udsigt til at afvikle løbet, blandt andet fordi, der plejer at være mange udenlandske deltagere.  

LÆS OGSÅ Coronaregler om forsamlinger og arrangementer er forlænget

- Det har heller ikke været nemt at planlægge løbet, der ellers skulle finde sted i år. Det har som bekendt ikke været muligt at lave arrangementer i Grønland med deltagere fra forskellige byer, fortæller Jens Klaus Lennert.

- Vi har ellers sat vores lid til, at vaccination mod corona kunne vende situationen til det bedre. Men så kom den særligt smitsomme corona variant. Der var ingen anden udvej end aflysning, da vi nåede dertil, siger Jens Klaus Lennert.

Det næste skridt for bestyrelsen er, at der skal fastsættes en dato for Arctic Circle Race i 2022. Derefter vil bestyrelsen afvente coronasituationen til den tid.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt