Aquarela blev i midten af december udvalgt blandt 159 andre dokumentarfilm som en af de 15 mulige kandidater til årets Oscarnomineringer.Foto: Aconite Productions

Aquarela-film nåede ikke gennem nåleøjet til Oscarfesten

Dokumentarfilmen Aquarela, der er optaget i Grønland, bliver ikke Oscarnomineret.

Mandag blev det endelige kandidatfelt til Oscar-filmfesten offentliggjort. Filmen "Aquarela" er ikke blandt de dem fem, som Oscarkomitéen skal udvælge som årets bedste dokumentarfilm.

Filmen, som handler om vand og for en stor del er optaget i Grønland, blev i midten af december udvalgt blandt 159 andre dokumentarfilm som en af de 15 mulige kandidater til årets Oscarnomineringer.

- Ærgerligt, men flot vi nåede så langt, siger Ánorâk Films producer Emile Hertling Péronard, der fortæller at filmen allerede er solgt til hele verden.

LÆS OGSÅ Grønlandsk-russisk dokumentar er med i Oscar-opløb

Til gengæld er den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave" blandt de fem nominerede i samme kategori, og dermed kan den gå hen og vinde prisen som den bedste dokumentarfilm. 

Og lidt Oscar-glæde ramte da også det nordatlantiske område.

Der faldt nemlig en nominering af til den islandske musiker og komponist Hildur Guðnadóttir for hendes titelmelodi til filmen "Joker", der i forvejen blev topscorer ved Oscar-nomineringerne i hele 11 kategorier.

Oscar-statuetterne bliver uddelt 9. februar. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt