Aquarela-film nåede ikke gennem nåleøjet til Oscarfesten

Dokumentarfilmen Aquarela, der er optaget i Grønland, bliver ikke Oscarnomineret.
Aquarela blev i midten af december udvalgt blandt 159 andre dokumentarfilm som en af de 15 mulige kandidater til årets Oscarnomineringer. Foto © : Aconite Productions
Skrevet af Karsten Sommer
14. januar 2020 15:36

Mandag blev det endelige kandidatfelt til Oscar-filmfesten offentliggjort. Filmen "Aquarela" er ikke blandt de dem fem, som Oscarkomitéen skal udvælge som årets bedste dokumentarfilm.

Filmen, som handler om vand og for en stor del er optaget i Grønland, blev i midten af december udvalgt blandt 159 andre dokumentarfilm som en af de 15 mulige kandidater til årets Oscarnomineringer.

- Ærgerligt, men flot vi nåede så langt, siger Ánorâk Films producer Emile Hertling Péronard, der fortæller at filmen allerede er solgt til hele verden.

LÆS OGSÅ Grønlandsk-russisk dokumentar er med i Oscar-opløb

Til gengæld er den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave" blandt de fem nominerede i samme kategori, og dermed kan den gå hen og vinde prisen som den bedste dokumentarfilm. 

Og lidt Oscar-glæde ramte da også det nordatlantiske område.

Der faldt nemlig en nominering af til den islandske musiker og komponist Hildur Guðnadóttir for hendes titelmelodi til filmen "Joker", der i forvejen blev topscorer ved Oscar-nomineringerne i hele 11 kategorier.

Oscar-statuetterne bliver uddelt 9. februar.