Angut Kleist vil ikke være Robin Hood

6 måneders anstaltsanbringelse eller en formildelse af dommen på 100 timers samfundstjeneste. Sådan lød kravene fra henholdsvis statsadvokaten og forsvareren, da Højesteret i dag behandlede sagen mod Angut Kleist, der i pressen er blevet døbt Robin Hood fra Nanortalik. Et tilnavn han dog ikke ønsker.
Skrevet af Martine Lind Krebs
18. januar 2012 08:50

Sagen startede i 2008, da den danske bank BRF ved en fejl registerede en konto med 1,3 millioner kroner i Angut Kleists navn. Banken bekræftede sidenhen telefonisk, at pengene virkelig tilhørte ham.

Højesteret skulle i dag tage stilling til strafudmålingen, efter at landsretten havde kendt Angut Kleist skyldig i ulovlig omgang med hittegods. Skyldsspørgsmålet stod altså ikke til diskussion.

Fra statsadvokaten lød der et krav til en skærpelse af straffen fra Landsretten. Den lød på 100 timers samfundstjeneste og alkohol- og psykiatrisk behandling. Statsadvokaten foreslog, at den straf i stedet skærpes til 6 måneders anstaltsanbringelse.

Mens forsvarer Wilhelm Malling krævede en formildelse af dommen – enten til en betinget dom, eller også at samfundstjenesten på 100 timer blev reduceret til de 63, som Angut Kleist allerede har arbejdet af.

Wilhelm Malling sagde under sin procedure, at han håber en formildelse af dommen vil være et signal til pengeinstitutterne om, at de skal være mere forsigtige i fremtiden.

Sagens hovedperson Angut Kleist havde ikke ønsket at møde op i Højesteret i dag, men hans forsvarer læste en udtalelse op på hans vegne. I den gentog han, at han havde handlet i god tro. Han understregede, at hele sagsforløbet har været meget hårdt for ham, og han tog også afstand fra hans folkekære tilnavn Robin Hood, som han kaldte for en hån.

Højesterets dom falder den 27. januar.