Foto: Inuit Ataqatigiit

Inuit Ataqatigiit: Anders Jensen

Navn: Anders Jensen

Alder: 27 år

Partii: Inuit Ataqatigiit.

Uddannelse/arbejde:
Handelsskole (TNI Butik), privatbørnehjemmet
Civilstatus (familie/børn): 
Lillesøster, mor fra Sisimiut og far fra Qeqertarsuaq.
Fristidsinteresser:
Sport, jeg har spillet bordtennis i 14 år, jeg har min egen bordtennisklub. Jeg deltager selv i kampe samtidig med, at jeg er træner.

Hvad er de tre vigtigste sager, du vil kæmpe for, hvis du kommer i folktetinget?

Jeg vil arbejde målrettet for at vi kan bruge vores flag i internationale sportsbegivenheder, så flere mennesker i verden kan få kendskab til vores land, samtidig med, at det giver forskellige positive muligheder i forberedelserne på at opnå selvstændighed. 

Der skal arbejdes målrettet for at sikre stabil medicinsk personale i sundhedsområdet inden for rigsfællesskabet, for jeg kan ikke forestille mig, at vi inden for en kort tidsramme bliver selvstændige og vi kan ikke selv dække behovet for uddannet personale.  

Vi mangler stadig døgninstitutioner for børn og unge, der bør være muligheder for at støtte personale. 

Hvordan vil du være med til at sikre en god tilværelse for borgere med grønlandsk baggrund i Danmark?

Det bør blive lettere at indføre grønlandsk proviant til Danmark, så grønlændere i Danmark får bedre mulighed for at få deres foretrukne delikatesser. De nuværende muligheder er ikke tilstrækkelige til det.

Hvilken Dansk statsministerkandidat støtter du, hvis du bliver valgt til folketinget?

Vi vil støtte den, der vil arbejde for størst gavn for Grønland, men ikke være bundet til noget bestemt parti. Derfor kan jeg ikke på nuværende tidspunkt pege på en bestemt person som min statsministerfavorit.

Kommentarer