Amerikanere rådes til at forlade Irak efter USA-attentat

USA's ambassade i Irak opfordrer amerikanske borgere til "øjeblikkeligt at forlade Irak" efter at USA har rettet et dødeligt angreb på en af Irans ledere.
Iraks premierminister, Adel Abdul Mahdi, fordømmer angrebet på den iranske kommandant og siger, at det vil "udløse en ødelæggende krig i Irak". Foto © : Aamir Qureshi/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. januar 2020 10:11

- Amerikanske borgere bør tage afsted med fly, hvis det er muligt, og hvis det ikke kan lade sig gøre, så søge til andre lande over land, lyder det i en erklæring fra ambassaden.

Det amerikanske droneangreb tidligt fredag ved Bagdads lufthavn dræbte den iranske kommandant Qassem Soleimani. I den kolonne af biler, der blev ramt, befandt der sig også fremtrædende folk fra en iransk støttet milits.

LÆS OGSÅ Amerikansk droneangreb dræber højtstående iransk general

Soleimani var leder af en elitestyrke inden for den iranske revolutionsgarde. Han blev af mange anset for at være den mest indflydelsesrige leder i Iran næstefter ayatollah Ali Khamenei.

Iraks premierminister, Adel Abdul Mahdi, fordømmer angrebet på den iranske kommandant og siger, at det vil "udløse en ødelæggende krig i Irak".

Drabet på den iranske militærleder fik omgående olieprisen til at skyde i vejret.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg News får det amerikanske dronedrab markedet til at frygte ustabilitet i de olieproducerende lande i Mellemøsten.