Aleqa stadig tavs om Nikku Olsen

Her til formiddag kom formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammonds reaktion så på de sidste dages tumult omkring Partii Inuits formand Nikku Olsen.
Aleqa i 2013

Pressemeddelelsen, der har overskriften "Respekt", understreger, at Siumut respekterer afgørelserne fra det lukkede møde i Inatsisartuts udvalg til valgs prøvelse, men at Siumut i øvrigt ikke vil udtale sig om enkeltpersoner.

- Siumut er stolt af vores koalitionspartnere Partii Inuit og Atassut, med en koalitionsaftale der sætter fokus på et land og et samlet folk med mange gode målsætninger til gavn for alle i Grønland, skriver Aleqa Hammond.

Og hun slutter med at fastslå, at Siumut vil bruge sine kræfter på at realisere de mål, de har sat sig for, i tæt samarbejde med befolkningen.

De nye oplysninger, der i går kom frem i sagen omkring Nikku Olsens voldsepisode i 2005, som førte til hans udelukkelse fra Inatsisartut, fik i går koalitionspartiet Atassuts formand Gerhardt Petersen til at overveje om sagen skulle have konsekvenser i forhold til deres samarbejde med Partii Inuit.

Gerhardt Petersen regner med at samle partiets Inatsisartut-medlemmer i dag for at diskutere den seneste udvikling i forhold til Nikku Olsen og Partii Inuit, sagde han i går til KNR.

Det er, set med en offentlighedens briller, under al kritik, at Aleqa Hammond ikke vil udtale sig om Nikku Olsens voldelige oprtræden. Velvidende at hun har forhandlet koalitionsaftale med en person, som ikke var valgbar på grund at grov vold foran et barn. Det kan ikke være rigtigt, at landets leder stikker hovedet i busken som en anden struds og ikke vil kommentere på en sag, som hele samfundet er optaget af. Det er simpelthen mangel på politisk klasse fra Grønlands første kvindelige formand for Naalakkersuisut.

Herfra skal der lyde en utvetydig opfordring til Aleqa Hammond: Kom nu ud af busken og fortæl vælgerne, hvad du mener om en voldssag, der helt har fjernet befolkningens interesse fra det arbejde, der foregår i landets folkevalgte forsamlinger. Det er det mindste, du kan gøre for de mennesker, der havde stor tillid til dig, da der skulle sættes et kryds på valgdagen.