Aleqa: Naalakkersuisut svigter seksuelt misbrugte

Siumuts formand Aleqa Hammond efterlyser den behandlingscenter for seksuelt misbrugte, som Naalakkersuisut er blevet pålagt at etablere for to år siden.
Skrevet af Noah Mølgaard
11. oktober 2011 09:19

Sex-forbrydelser fylder meget i  politiets døgnrapporter. Der er ifølge politiets statistisk begået 371 sædelighedsforbrydelser i 2010. Og der er blevet begået eller forsøgt voldtægt 159 gange i 2010.

Derfor er Siumut nu træt af at vente på etableringen af behandlingscenteret for seksuelt misbrugte, som Naalakkersuisut er blevet pålagt at etablere for to år siden.

- Naalakkersuisut har besluttet sig for at give mange millioner af skattekroner til udsmykning  af byggeprojekter. Det er Naalakkersuisuts prioritering. De mener, at udsmykning af store projektet er meget vigtige og at dette hører ind under deres prioritering, påpeger Siumuts formand Aleqa Hammond.

- Det er en umenneskelig prioritering, understreger Aleqa Hammond og spørger til hvor etableringen af behandlingscenteret bliver af.

Naalakkersuisut erkender også at seksuelt misbrug også har store konsekvenser i voksenalderen. De støtter derfor et forslag fra IA's Juliane Henningsen, der vil pålægge Naalakkersuisut om at udarbejdet en handlingsplan. Men Aleqa Hammond er langt fra tilfreds og henviser til Inatsisartuts to år gamle beslutning.

Men Naalakkersuisut har valgt at starte med børnene og har oprettet børnehus for seksuelt misbrugte børn.

- Vi har vurderet, at det er vigtigt at skabe bedre rammer for at gribe tidligt ind, så potentiel krænkeradfærd og senfølgevirkninger af seksuelt misbrug bliver forebygget, siger Naalakkersuisoq for familie Mimi Karlsen.