Aleqa Hammond vil skabe bedre kontakter via formandsposter

Aleqa Hammond er glad for sin nye rolle som formand for Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg i Inatsisartut, selvom hun får travlt med vigtige poster i både det danske og grønlandske parlament.
Foto © : ft.dk
23. maj 2018 11:09

Den tidligere formand for Naalakkersuisut er i forvejen formand for Grønlandsudvalget i Folketinget, men det bliver ikke noget problem at få tid til at passe begge jobs, fortæller hun til KNR. 

- Jeg er en erfaren kvinde, som har viden om forholdene indenfor staten, og som kan øve stor indflydelse på de emner, som jeg tager op. Derfor styrker og støtter de to arbejdsopgaver hinanden, fortæller hun.

Aleqa Hammond blev ikke valgt ind ved valget til Inatsisartut i april, hvor hun stillede op for det nye Partii Nunatta Qitornai.

Men da partiet fik en plads i koalitionen tog formand Vittus Qujaukitsoq orlov for at blive naalakkersuisoq og banede dermed vejen for Aleqa Hammond, der på få dage gik fra at være suppleant til at blive formand for et af Inatsisartuts vigtigste udvalg, Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond får vigtig formandspost

En post hun føler sig særdeles rustet til at varetage.

- Jeg følger godt med i og deltager aktivt i debatten om grønlandsk politik på udenrigsområdet og i de arktiske landes politik, når det gæder Grønland, siger hun til KNR.

Hun mener, at det bliver en fordel for Grønland, at hun er formand for både Grønlandsudvalget i Folketinget og udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg her i landet, selvom der er flere tusind kilometer mellem de to arbejdspladser.

Hun hører nemlig ofte fra både folketings- og Inatsisartutmedlemmer, at der er for lidt kontakt og dialog imellem parlamenterne. Og det vil hun være med til at forbedre.

- Jeg vil arbejde for bedre kontakt mellem udvalgene, for derved at opnå de bedst mulig politiske resutater.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond bliver officielt formand for Grønlandsudvalget