- Der er bjørne på min bopæl, når jeg går på arbejde om morgenen, sagde et byrådsmedlem i juni. ArkivfotoFoto: Kerstin Pfeifer/KNR

Alaska sigter mand for ulovligt drab på isbjørn

Landsbyen Kaktovik i det nordlige Alaska oplever flere og flere isbjørne som følge af den globale opvarmning.

En mand fra Alaska er blevet sigtet for at have dræbt en isbjørn uden for sit hjem og ladet kadaveret ligge i fem måneder.

Bjørnen var blevet tiltrukket, fordi den nu anklagede mand Chris Gordon fra landsbyen Kaktovik havde efterladt en mængde hvalkød uden for sit hjem, hvilket tiltrak isbjørne og andre dyr, siger den føderale anklager Ryan Tansey.

Kaktovik, der ligger i det nordøstlige Alaska, er blevet et tilflugtssted for isbjørne som følge af den globale opvarmning, og det vækker bekymring i bygden.

- Der er bjørne på min bopæl, når jeg går på arbejde om morgenen, sagde et byrådsmedlem i juni.

- Går de efter dit barn? Går de efter mit barn? De kan gå efter hvem som helst. Disse bjørne bliver vant til mennesker, sagde han. 

35-årige Chris Gordon risikerer at blive idømt et års fængsel og en bøde på op til 100.000 dollar - svarende til godt 663.000 kroner - hvis han bliver fundet skyldig.

Ifølge føderal lov er det tilladt at dræbe isbjørne i selvforsvar, men Chris Gordon indrapporterede ikke drabet, som det er påkrævet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt