Akutaaneq Kreutzmann om VM-kvalifikation: - Vi vil give 100 procent

Herrernes håndboldlandshold holder samling i Nuuk i februar for at forberede sig til VM-kvalifikation.
Akutaaneq Kreutzmann
- Coronasituationen er frustrerende, men vi har siddet stille i lang tid, og vi vil ikke lade os stoppe af det, siger Akutaaneq Kreutzmann. Foto © : Toyoda Gosei Blue Falcon
Skrevet af Andreas Poulsen
16. januar 2022 11:18

Herrelandsholdet var så tæt på at kvalificere sig til VM for snart fire år siden.

Den nye landstræner Johan Zanotti holder samling for håndboldherrelandsholdet fra den 4. til den 11. februar for at forberede holdet til VM-kvalifikation.

Og assistenttræner samt holdspiller Akutaaneq Kreutzmann udtaler til KNR, at det endnu ikke er besluttet, om VM-kvalifikationskampen bliver afholdt.

- Cuba har meldt ud, at de ikke kan være vært, og at det vil blive afholdt i den Dominikanske Republik eller i Mexico. Vi er begyndt at træne til kvalifikationerne, vi var også i Maribo i Danmark i oktober, og nu samler vi de 23 spillere fra Nuuk og andre byer, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Gode chancer for VM

VM-kvalifikationskampene afholdes midt marts eller midt april.

- Og ja, corona situationen er frustrerende, men vi har siddet stille i lang tid, og vi vil ikke lade os stoppe af det, derfor holder vi samling i Nuuk, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Han mener, at Grønland har gode chancer for at kvalificere sig til VM.

- Vi ved, at jeg ikke har tabt til USA, og vi har også vundet over Cuba. Derfor ved jeg, at de har respekt for os, ligesom vi respekter andre hold. Vi kan se, at nogle af de andre er med i Champions League i håndbold, og spillere fra USA er også begyndt at komme til Europa. Derfor bliver det nok en kamp om førstepladsen mellem os tre, siger Akutaaneq Kreutzmann

Træningens vigtighed

Men man kan ikke på forhånd forvente, at holdet bliver kvalificeret til VM, for kvalifikationerne nærmer sig, og det vigtigste er at træne hårdt.

Det kan man selvfølgelig aldrig vide, og det er farligt at sige, at man forventer at komme med.

- Det jeg kan sige, det er, at det er meget vigtigt for os at træne hårdt nu, for der er ikke så lang tid tilbage. Så jeg har ikke så mange forventninger, for vi ved ikke, hvordan de andre hold ser ud endnu. Men vi kan forvente, at vi vil give 100 %, og vores mål er at vinde, siger Akutaaneq Kreutzmann