Nye politifartøjer: AK ønsker klarhed for personale

Planerne om nye politifartøjer og manglende svar på personalesituationen får nu skippernes fagforening på banen. Fagforeningen ønsker klarhed over, om de nye fartøjer betyder, at der skal afskediges medarbejdere.
Foto © : KNR // Kathrine Kruse
Skrevet af Merete Lindstrøm
09. februar 2019 13:14

Politiet skal skifte 3 af fire politikuttere ud med 5 nye mindre hurtigbåde, der kræver en del mindre bemanding end kutterne. Derfor ved man altså ikke, hvor meget personale, der skal bruges, når de nye både kommer om halvandet år.

Det skaber usikkerhed blandt medarbejderne, når politimesteren melder ud, at der måske kommer fyringer om halvandet år.

Og det er ikke i orden, mener AK´s formand Dina Olsen:

- Vi vil gerne have klar besked om, hvad der skal ske.

Medarbejderne er utrygge både i forhold til deres arbejde og deres boliger, og det er ikke rimeligt, mener formanden.

Politimester forstår ikke kritikken

Derfor har hun i et åbent brev til politimesteren blandt andet spurgt, om der er planer om omplacering af evt. overskydende personale, og om der er lavet en plan for, hvordan man sikrer de ansatte og deres familiers hjem i forhold til at de bor i personaleboliger.

LÆS OGSÅ Nye politibåde kan betyde fyringer

Men politimester Bjørn Tegner Bay er uforstående overfor kritikken.

- Jeg må erkende, at jeg blev noget overrasket, da jeg læste Atorfillit Kattuffiats åbne brev til mig, skriver han til KNR.

Politimesteren forklarer, at der har været en konstruktiv kontakt med formand Dina Olsen. Blandt andet har der været afholdt møde, hvor politiet har orienteret om projektet og om mulige konsekvenser for personalet.

AK: Timingen er rigtig dårlig

Politimesteren opfordrer AK til at benytte sig af det tilbud, Grønlands Politi har fremsat om, at de når som helst stiller op til en drøftelse af de bekymringer, AK og deres medlemmer måtte have.

- På mødet var der enighed om i fællesskab at sikre så stort et hensyn som muligt til de medarbejdere, som projektet vil få en negativ betydning for - herunder boligsituationen, siger Politimester Bjørn Tegner Bay.

LÆS OGSÅ Politiet bytter kutterne ud med hurtige patruljebåde

 Men formanden for AK mener timingen er rigtig dårlig.

- De skulle først have fundet ud af, hvor store bådene skal være, og hvor mange besætningsmedlemmer de skal bruge til den tid, før de melder sådan en stor beslutning ud, siger Dina Olsen.