Air Greenland: Service-kontrakt er for økonomisk stram

Kritikken af Air Greenlands slunkne beflyvning mellem Kulusuk og Tasiilaq får nu mere vind med en ekstra turistaktør fra Tasiilaq

Yew Lin Tay fra Arctic Wonderland Tours mener, at turistbranchen lider under, at Ammasalik-området kun har én helikopter. Udover at transporten på selve flyruten er utilstrækkelig, spærrer det også for andre turer i området.

- Vi kan ikke sælge sightseeing-turer til den lokale gletsjer, som vi ellers har kørt med i mange år. Før i tiden kunne vi kører turene to-tre gange om ugen, mens det kun har været muligt to gange denne sommer. Der er ikke mulighed for at få helikopteren, da den er optaget af lufthavnstrafikken og andre charter-opgaver, siger Yew Lin Tay.

Yew Lin Tay foreslår, at problemet kan løses ved at indsætte en ekstra helikopter mellem Kulusuk og Tasiilaq.

Air Greenlands vil dog ikke tage skylden for, at turisterne, der primært kommer til Østgrønland via Island, ikke kan komme videre rundt i området, sådan som turistbranchen - og turisterne - ønsker det.
Flyselskabet pointerer, at de økonomiske rammer i service-aftalen med Selvstyret er så stramme, at der ikke er råd til eksempelvis en helikopter mere.

- Man skyder hus forbi, når man tillægger Air Greenland skylden. I 2005 blev der skåret 60 millioner kroner af service-kontrakterne, og så er det klart, at servicen bliver derefter, siger administrerende direktør for Air Greenland, Michael Binzer, til KNR.

Den nuværende servicekontrakt mellem Air Greenland og Selvstyret løber frem til udgangen af 2012.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt