Air Greenland om forkortelse af landingsbane i Qaqortoq: Det vil ikke betyde noget for os

En landingsbane på 1.500 meter eller 1.199 meter. Det er lige meget for Air Greenlands fly, siger direktør Jacob Nitter Sørensen. Borgmester i Kommune Kujalleq raser.
- For Air Greenland og den servicering, som vi har planlagt for Qaqortoq, når den nye lufthavn åbner, så betyder den forkortelse af banen ingenting, siger Jacob Nitter Sørensen.  Foto © : KNR
03. oktober 2020 11:21

- For Air Greenland og den servicering, som vi har planlagt for Qaqortoq, når den nye lufthavn åbner, så betyder den forkortelse af landingsbanen ingenting. 

Det siger Air Greenlands direktør Jacob Nitter Sørensen. 

Lufthavnspakken

* Lufthavnene i Nuuk og Ilulissat skal forlænges til 2200 meter, så de kan blive landets nye atlantlufthavne.

* Der bygges en ny regional lufthavn i Qaqortoq med en landingsbane på 1500 meter.

* De tre lufthavne forventes at koste omkring 3,6 milliarder kroner.

Det selvstyreejede selskab Kalaallit Airports aflyste i august udbuddet for en ny lufthavn i Qaqortoq.

LÆS OGSÅ Udbud af Qaqortoq Lufthavn er annulleret: Alt for dyrt

Der var ellers kommet tilbud fra fem selskaber. Men alle tilbud var væsentligt over Kalaallit Airports budget. Hvor langt over har projektdirektør i Aviaaja Knudsen ikke ønsket at oplyse.

Hvis det står til Kalaallit Airports' bestyrelsesformand, skal et nyt udbud være på en mindre lufthavn, end der tidligere blev udbudt.

I en mail til Selvstyret har den nu afgående bestyrelsesformand for Kalaallit Airports, Jóhannus Egholm Hansen skrevet, at det kun er realistisk at få en landingsbane på 1.199 meter i stedet for 1.500. Det skriver Sermitsiaq.AG som har fået aktindsigt i mailen.

Air Greenlands atlantflyver kan alligevel ikke lande

Borgmester Kiista P. Isaksen (Siumut), raser over forkortelse af landingsbanen. Men for Air Greenland er det ligegyldigt, hvis den bliver 300 meter kortere, siger direktør Jacob Nitter Sørensen.

Han forklarer, at selskabets regionale fly, Dash-8, kan lande på baner, der er helt ned til 799 meter. I Nuuk er  landingsbanen 950 meter lang.

LÆS OGSÅ Medie: Landingsbane i Qaqortoq skal være kortere end forventet

Forkortelse af landingsbanen i Qaqortoq vil heller ikke have en betydning for deres atlantflyvere, siger direktøren. Den vil alligevel ikke kunne lande på en 1.500 meter lang landingsbane.

- Med 1.500 meter kan man ikke flyve direkte til Europa alligevel, så derfor har vi endeligt valgt den anden taktik - og derfor betyder den foreslående baneforkortelse ikke noget for Air Greenland, siger Jacob Nitter Sørensen.

Borgmester uenig

Borgmester i Kommune Kujalleq Kiista P. Isaksen (Siumut) holder stædigt fast i, at landingsbanen i Qaqortoq skal være på 1.500 meter, da både Inatsisartut og Naalakkersuisut har truffet beslutningen, som ikke kan ændres uden videre, siger hun. 

Hun argumenterer blandt andet med at have en lufthavn, der i fremtiden kan bruges til flyvere over Atlanten.

 

 

- En lufthavn i Nordatlanten kan give en mulighed for kontakter med udlandet, og når vi ser på andre lufthavne, så sker der forlængelser, så vi kan se, hvor det går henad, siger hun. 

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq lover: Der vil komme en lufthavn til Qaqortoq - lige meget hvad

Derfor er der planer i Kommune Kujalleq om at rejse til Nuuk for at snakke om lufthavnen. 

- Vi skal have drøftelser med flere medlemmer af Naalakkersuisut, vi skal mødes med Finansudvalget, og vi har planer om at mødes med medlemmer af Inatsisartut, ligesom vi har planer om drøftelser med Kalaallit Airports, siger Kiista P. Isaksen. 

Det er Naalakkersuisut som skal tage det næste skridt og afgøre, om landingsbanen skal være 1.500 meter eller 1.199 meter. Det har de dog endnu ikke taget stilling til.

Naalakkersuisut forventede, at den første sprængning til lufthavnsprojektet ville foregå i august. Men sådan kom det ikke til at gå, for udbuddet blev aflyst.