Air Greenland køber strategisk på Island

Air Greenland vil med investeringer skabe bedre netværk i Island, men det primære er stadigt at tjene penge.
Foto © : Air Greenland
29. juni 2015 06:00

Air Greenland styrker sit netværk på Island ved et delejerskab af helikopterselskabet Norðurflug. Formålet er ikke mindst at styrke sin position på det islandske marked og sikre en stærk position i kampen om turisterne.

Det er det andet islandske helikopterselskab, som Air Greenland investerer i, og den administrerende direktør peger på, at de med købet engagerer sig i selve den islandske turisme, med alle de kontakter de to selskaber har.

Og netop det nye netværk er altafgørende for købet.

 

Skal have fat i kunder

- Der er en stor efterspørgsel fra de turister, der er på Island til også at komme til Grønland, og da Air Greenland allerede flyver til Island og gerne vil udvikle den forretning, så er det helt afgørende her at komme ind i de netværk, hvor der også er nogle kunder, man kan få fat i, siger Air Greenland administrerende direktør, Michael Højgaard.

Læs også 725 millioner sikrer lufthavn få år

Læs også Air Iceland: Qaqortoq Lufthavn ikke en prioritet

Air Greenland har gennem en årerække samarbejdet med Norðurflug, og det samarbejdet er altså forløbet så godt at det nu er blevet til et køb.

 

Køber 30 procent

Højgaard vil dog ikke afsløre, hvor stor investeringen er, men Air Greenland har købt 30 procent af Norðurflug, samtidigt med, at Air Greenland også sælger nogle helicoptere den anden vej.

Købet har altså til formål at sikre Air Greenlands position på det boomende islandske turisme marked. Men det primære formål er stadigt at tjene penge.

Læs også Grønland styrker islandsk turisme

- Det er selvstændige investeringer, vi har foretaget i Island, som jo selvstændigt skal være lønsomme på det islandske markede. Men vi ser det jo selvfølgelig samtidigt også som et ståsted, at Air Greenland så bliver en del af det netværk af turismeoperatører, der er i Island for også at udvikle vores ruteforretninger, så vi kan trække nogle flere turister fra Island til Grønland, siger Højgaard.