- Jeg er virkelig imponeret over vores medarbejdere i denne forfærdelige situation. Der er forståelse for situationen og opbakning, men det skaber jo en enorm usikkerhed og utryghed på arbejdspladsen, siger administerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

Air Greenland i fyringsrunde: Her bliver der nedlagt stillinger

Flyselskabet vil forsøge at lave en ligelig fordeling af, hvilke fagområder der bliver ramt af nedskæringerne.

Det selvstyreejede flyselskab Air Greenland nedlægger mellem 75 og 100 stillinger, som en del af en større strategi, for at sikre virksomhedens fremtid. 

Nedskæringerne skal give besparelser for op mod 225 millioner kroner.

Ifølge administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen, vil afskedigelserne være fordelt halvtreds-halvtreds mellem ansatte i administrationen og medarbejdere i produktionen.

Produktionen dækker over alt fra piloter og stewardesser, til mekanikere og stationsfolk.

- Vi vil nok særligt se nedskæringer i produktionen ved Dash 8 og Airbus. Når vi ser på administrationen, så er det over hele linjen, siger Jacob Nitter Sørensen til KNR.  

LÆS OGSÅ Air Greenland nedlægger 75-100 stillinger

I flyselskabet ved man endnu ikke, hvor mange ansatte der vil blive afskediget, og hvor mange ubesatte stillinger, der vil blive nedlagt. Det vil der være et klarere billede af i slutningen af maj, lyder det fra Jacob Nitter Sørensen.

I samarbejde med ledelsen og fagorganisationer vil Air Greenland forsøge at hjælpe de ramte medarbejdere så godt videre som muligt.

- Jeg er virkelig imponeret over vores medarbejdere i denne forfærdelige situation, siger Jacob Nitter Sørensen.

- Der er forståelse for situationen og opbakning, men det skaber jo en enorm usikkerhed og utryghed på arbejdspladsen. Vi er i gang med at finde så mange gode løsninger, som muligt, siger han.

 

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 16.504
  Antal smittede 30
  Antal raskmeldte 29
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret:
  15. januar 2021 kl. 10:30