Pituffik Air Greenland flyver videre for amerikanerne

Air Greenland er klar til at underskrive en ny kontrakt med US Air Force om flyvninger til Pituffik de næste fem år.
Foto © : Air Greenland
Skrevet af Merete Lindstrøm
30. august 2018 17:14

Air Greenland har vundet udbuddet om kontrakten med det amerikanske forsvar om flyvninger til og fra Pituffik. Det skriver Sermitsiaq.AG torsdag formiddag.

Og det er flyselskabets administrerende direktør Jacob Nitter Sørensen godt tilfreds med.

- Jeg blev rigtig glad, da meddelelsen tiggede ind her sent i går aftes, siger han til KNR.

Dermed er Air Greenland med til at sætte en stopper for en ærgerlig tendens, hvor grønlandske virksomheder har mistet kontrakter omkring opgaver på og omkring Pituffik de senere år.

LÆS OGSÅ USA sender flytransport af basen i udbud

Air Greenland leverer varen

- Det har været med en vis spænding, at vi har afventet resultatet. Der er ingen tvivl om, at de nye toner, vi har set i forhold til udbuddet på Pituffik, har gjort, at vi har været lidt spændte på, om vi ville få den eller ej, siger direktøren.

Han henviser til tabet af servicekontrakten om drift og vedligeholdelse på Pituffik samt fragtaftalen med RAL, som begge er overgået til amerikanske selskaber.

Men der er en god grund til, at US Air Force bliver i samarbejdet, mener direktøren.

- Vi har jo egentlig stået godt indtil nu, fordi vi har fået topkarakterer i det rating system, som amerikanerne kørte i hele den foregående kontraktperiode. Så på den måde har vi jo vist, at vi var i stand til at levere produktet, siger han.

LÆS OGSÅ Air Greenland flyver større overskud i mål

Det er medarbejdernes fortjeneste

Succesen med at opfylde kontrakten skyldes i høj grad, at der er nogle gode folk i firmaet, understreger direktøren.

- Stor ros til alle vores medarbejdere, der gør en kæmpe indsats for at levere et godt produkt til amerikanerne og tillykke også til det grønlandske samfund for, at vi har vundet den kontrakt, som jo kommer os alle sammen til gode, siger Jacob Nitter Sørensen.

Den nye kontakt med US Air Force er 5-årig og løber fra 1. januar 2019 til 31. december 2023 I praksis indgås kontrakten for 1 år med mulighed for fire 1-års forlængelser. Den underskrives ifølge direktøren torsdag eller fredag.

Jacob Nitter Sørensen vil ikke afsløre, hvor stort et beløb der følger med kontrakten.