Air Greenland: 1000 passagerer er ramt af dagens aflysninger

Kraftig vind suser hen over landet, og lige under 1000 flypassagerer har fået deres rejse aflyst.
I går oplyste flyselskabet, at ingen maskiner kommer i luften i dag på grund af storm. Arkivfoto  Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
14. november 2019 12:37

Ingen Air Greenland-fly kommer på vingerne i dag på grund af møgvejr.

Det berører lige under 1000 passagerer, som alle har fået deres rejser ombooket. Det fortæller Niels Chemnitz Frederiksen, der er operationschef i Air Greenland. 

I går oplyste flyselskabet, at ingen maskiner kommer i luften i dag på grund af storm – og lige nu suser et kraftigt blæsevejr med vindstød af stormstyrke hen over det meste af landet.  

LÆS OGSÅ DMI: Vindstød af stormstyrke i næsten hele landet

Og det vil fortsætte resten af dagen. 

-  Meldingerne fra DMI holder stik, og derfor holder vi flyene på jorden i dag, siger Niels Chemnitz Frederiksen.

- Vindforholdene i morgen skulle være fine, så derfor starter vi med at flyve igen i morgen tidlig. I Ilulissat og Aasiaat vil vinden dog først blive mindre svagere lidt senere på dagen, og derfor forventer vi ikke at kunne flyve i Ilulissat og Aasiaat i morgen formiddag. De passagerer får besked, siger Air Greenlands operationschef. 

Ifølge DMI vil der være hård vind til hård kuling med vindstød af stormstyrke i Qeqertarsuaq i dag.

LÆS OGSÅ Air Greenland: Al flyvning er aflyst på grund af stormvarsel

Resten af Sydvestgrønland får overskyet vejr med lokale sne-, slud- og regnbyger. Vinden bliver lokalt med vindstød af stormstyrke og fra i eftermiddag frisk vind til kuling med vindstød til stormende kuling. Udsatte steder får storm. 

I Sydgrønland er det overskyet, og det regner og sner. Også der er der hård vind til kuling med vindstød af stormstyrke. I eftermiddag kommer der frisk vind til kuling med vindstød til stormende kuling.

Tasiilaq går heller ikke udenom vejrets rasen. I eftermiddag tiltager vinden til kuling med vindstød op til stormstyrke. 

Qaqortoq storm

Høje bølger torsdag formiddag i Qaqortoq. Video: Connie Fontain