Afløser for Kai Holst lader vente på sig

Det halter med at finde afløseren for tidligere udenrigsdirektør Kai Holst Andersen, der forlod Udenrigsdirektoratet i foråret.
Vittus Qujaukitsoq sammen med den arktiske ambassadør og udenrigsdirektøren Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
13. september 2017 08:15

I knap fem år var Kai Holst Andersen direktør i Udenrigsdirektoratet, men det fik en brat ende, da Vittus Qujaukitsoq blev fyret som naalakkersuisoq for udenrigsanliggender i slutningen af april i år.

Samtidig med Qujaukitsoqs afgang blev Holst Andersen nemlig også bedt om at pakke sit gode tøj og forlade sit kontor.

I samme omgang blev departementet for udenrigsanliggender nedlagt og lavet om til departementet for så vidt forskellige områder som selvstændighed, udenrigsanliggender og landbrug. Og det er en ny chef til dét departement, selvstyret er på jagt efter. Indtil videre uden succes.

LÆS OGSÅ Fyring af udenrigsdirektør koster kassen

Derfor har departementet måtte lave et genopslag af stillingsopslaget i jagten på en ny chef for Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug.

Vedkommende får til opgave at hjælpe naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen med at håndtere en afvekslende hverdag med store spørgsmål som grønlandsk selvstændighed, fremtiden for fåreavl og landets forhold til resten af verden.

I stillingsopslaget kan man læse, at kravene til en ny chef for departementet skal leve op til en lang række krav. Hvis du gør dig forhåbninger om at få jobbet som departementchef skal du blandt andet kunne tale dansk, engelsk og grønlandsk, have erfaring med internationalt arbejde og kende til samspillet mellem Naalakkersuisut, Inatsisartut og kommunerne.