Foto: KNR

Afløser for Kai Holst lader vente på sig

Det halter med at finde afløseren for tidligere udenrigsdirektør Kai Holst Andersen, der forlod Udenrigsdirektoratet i foråret.

I knap fem år var Kai Holst Andersen direktør i Udenrigsdirektoratet, men det fik en brat ende, da Vittus Qujaukitsoq blev fyret som naalakkersuisoq for udenrigsanliggender i slutningen af april i år.

Samtidig med Qujaukitsoqs afgang blev Holst Andersen nemlig også bedt om at pakke sit gode tøj og forlade sit kontor.

I samme omgang blev departementet for udenrigsanliggender nedlagt og lavet om til departementet for så vidt forskellige områder som selvstændighed, udenrigsanliggender og landbrug. Og det er en ny chef til dét departement, selvstyret er på jagt efter. Indtil videre uden succes.

LÆS OGSÅ Fyring af udenrigsdirektør koster kassen

Derfor har departementet måtte lave et genopslag af stillingsopslaget i jagten på en ny chef for Departementet for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug.

Vedkommende får til opgave at hjælpe naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen med at håndtere en afvekslende hverdag med store spørgsmål som grønlandsk selvstændighed, fremtiden for fåreavl og landets forhold til resten af verden.

I stillingsopslaget kan man læse, at kravene til en ny chef for departementet skal leve op til en lang række krav. Hvis du gør dig forhåbninger om at få jobbet som departementchef skal du blandt andet kunne tale dansk, engelsk og grønlandsk, have erfaring med internationalt arbejde og kende til samspillet mellem Naalakkersuisut, Inatsisartut og kommunerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!