Max Kreutzman på 18 år var den ene af de to grønlandske skiskytter, der deltog i træningssamlingen.Foto: IBU

To af Grønlands aspirerende skiskytter har været på international træningslejr

Den nye generation af grønlandske skiskytter træder i Ukaleq Slettemarks fodspor, efter den 15-årige Marika Magnussen og 18-årige Max Kreutzmann deltog i en træningssamling i Italien.

Den Internationale Biathlon Union (IBU) og Den Internationale Olympiske Kommittee (IOC) har i søndags afsluttet en træningssamling i Martell i Italien. Træningssamlinge bestod af unge skiskyttere fra 19 forskellige nationer, heriblandt grønlandske Marika Magnussen og Max Kreutzmann.

Meningen med samlingerne er at udvikle nye unge talenter fra mindre nationer, hvor blandt andet den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark tidligere har deltaget, fortæller IBU’s Race Director, Arne Eidam.

De to unge skiskytters træner, Øystein Slettemark, er heller ikke i tvivl om, at denne mulighed betyder rigtig meget for de to aspirerende skiskytter, især når det kommer til skydedelen.

- Det betyder rigtig meget for dem.

- De er jo begge dygtige langrendsløbere, men de har skudt meget lidt. Så de har jo en utrolig stejl læringskurve, og jeg kan se, at allerede efter en uge, så har det gjort kæmpestore fremskridt, siger Øystein Slettemark.

Han forklarer, at i Nuuk skyder de på en 10-meters bane med luftgevær, hvor i rigtig skiskydning er det med salonriffel på 50 meter.

Det er også især skydetræning og håndteringen af våbnet, som den 18-årige Max Kreutzmann tager med fra træningslejren.

- Det har været helt utroligt at lærer så meget, hvordan man skal tage en riffel på og af, hvordan man kommer ind på en skydebane og hvordan og hvorledes med sikkerhed og det hele. Det har været utrolig fantastisk, siger Max Kreutzmann.

Første konkurrence nogensinde

Max og Marika holder et par velfortjente dages fri i Italien, inden de skal repræsentere Grønland i IBU Junior Cup i Martell i weekenden.

- Vi har ingen forventninger i forhold til præstation, men vi har forventninger til at få klaret og gennemført konkurrencen på en god måde og få brugt alt det, de har lært. Så præstation og placering komme i anden række, siger deres træner, Øystein Slettemark.

Det bliver den første officielle konkurrence, som de unge grønlandske skiskyttere skal deltage i, og det er noget, Max Kreutzmann er nervøs for, men også glæder sig til.

- Jeg ser frem til at kunne konkurrere i flere konkurrencer og lærer så meget, som jeg overhovedet kan, siger den 18-årige aspirerende skiskytte.

Senere på ugen kommer også Sasja Joelsen og Inuk Slettemark til Italien. De skal ligeledes repræsentere Grønland i weekendens konkurrenceGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl