Aasiaat: Sundhedspersonale smittet med covid-19

Endnu en person i Aasiaat er konstateret smittet med covid-19. Personen ankom den 2. januar for at arbejde i Sundhedsvæsenet, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.
- Vi vurderer, at risikoen for samfundssmitte er lav, men vi tager naturligvis alle forholdsregler på nuværende tidspunkt. De ansatte i sundhedsvæsenet der har været i tæt kontakt med den smittede, er således i karantæne, siger landslæge Henrik L. Hansen. Foto © : Claus Bech/Ritzau Scanpix
04. januar 2021 16:14

En ny person i Aasiaat er testet positiv for Covid-19. Der er tale om en person, der kom direkte fra Danmark til byen den 2. januar for at arbejde i Sundhedsvæsenet.

Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Personen viste symptomer i går, den 3. januar, og blev derfor testet i dag.

Den smittede person har haft ganske kortvarig kontakt til nogle få ansatte på sygehuset i Aasiaat i forbindelse med sin ankomst.

Ifølge landslægen har vedkommende ikke haft tæt kontakt til andre.

Landslægen arbejder i øjeblikket i samarbejde med politiet med at opspore de personer, som den smittede har været i kontakt med på rejsen.

- Vi vurderer, at risikoen for samfundssmitte er lav, men vi tager naturligvis alle forholdsregler på nuværende tidspunkt. De ansatte i sundhedsvæsenet, der har været i tæt kontakt med den smittede, er således i karantæne, siger landslæge Henrik L. Hansen i pressemeddelelsen. 

Husk anbefalingerne 

I pressemeddelelsen understreges det, at selv om der lige nu er lukket for almindelige rejsende til Grønland, kommer der rejsende ind, og der er dermed en vis risiko for smitte i hele landet. 

Naalakkersuisut opfordrer alle med symptomer på smitte til straks at kontakte sundhedsvæsenet med henblik på at blive testet. Dette gælder især de rejsende, men også alle, som måtte have haft kontakt til rejsende. 

Desuden opfordres alle til på ny at være særligt opmærksomme på at følge de væsentligste anbefalinger: Hold to meters afstand til andre, undgå håndtryk og anden tæt kontakt, og husk hyppig vask af hænder.

Den nye positive test i Aasiaat vil også blive undersøgt for den nye og mere smitsomme covid-19-virusvariant, der i øjeblikket er særligt udbredt i England.

Denne særlige undersøgelse skal ske i Danmark, og der er derfor ikke kommet svar endnu.