Foto: KNR

EXITPOLL Aaja og Aleqa sætter kurs mod Borgen

Det tegner til, at IA bliver valgets klare vindere, men der er stadig kamp om, hvem der sætter sig på pladsen i Folketinget.

Det tegner til, at IA bliver valgets klare vindere, men der er stadig kamp om, hvem der sætter sig på pladsen i Folketinget.

KNR har spurgt vælgerne i seks byer om, hvor de har sat deres stemme og det er favoritterne, der lægger sig i førersædet.

Det bliver IA og Siumut, som vinder valget. Det viser KNRs exitpoll.

Exitpollen er lavet af Suliplus, som dagen igennem har stået foran valgstederne i seks byer for at høre, hvor borgerne har sat deres kryds.

IA klart forrest

Af de spurgte peger et flertal på IA, som lægger sig foran det andet store parti, Siumut. Tallene skal tages med klare forbehold, men 1638, 48,9 procent, af de spurgte har stemt på IA, mens Siumut kan mønstre 1020 stemmer, 30,4 procent.

Der er et pænt stykke ned til nummer tre på listen, som er Demokraterne, som hiver 365, 10,9 procent exitpoll stemmer. Atassut får 208 stemmer, 6,3 procent, Partii Naleraq 119 3,6 procent og 65 af de spurgt har stemt blankt.

Exitpollen er altså en klar indikation på, at de to store partier begge bevarer deres plads i Folketinget.

Kamp inden for partierne

Kampen om hvem der bliver stemt ind bliver altså ikke mindst inden for IA og Siumut, og her lægger to kvinder sig i forrest i feltet.

Hos IA er Aaja Chemnitz Larsen den mest populære blandt de spurgte. Hun har fået 438 tilkendegivelser, mens Mute Bourup Egede har fået 349 stemmer, Johan Lund Olsen 296 og Karo Fleischer Thomsen 45 stemmer.

Hos Siumut lægger den tidligere formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond sig forrest. Hun har fået 236 stemmer, mens Erik Jensen får 176, Jens Erik Kirkegaard 130 stemmer, Martha Abelsen 56 stemmer og Pitsi Høegh 42 stemmer.

Exitpollen er foretaget i Upernavik, Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

 

Exitpoll: Top 10 mest stemte, kl. 20:00

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt