Foto: Flickr

7-årig får ny hud fra laboratorium

En syvårig dreng, der led af en svær grad af den sjældne og meget smertefulde hudsygdom junctional epidermolysis bullosa, har fået erstattet 80 procent af sin hud med hud, som forskere har dyrket i et laboratorium, skriver Videnskab.dk

En syvårig dreng, der led af en svær grad af den sjældne og meget smertefulde hudsygdom junctional epidermolysis bullosa, har fået erstattet 80 procent af sin hud med hud, som forskere har dyrket i et laboratorium.

Huden havde forskerne dyrket ud fra drengens egne celler, som de havde ændret på ved hjælp af avanceret stamcelle- og genterapi.
Inden transplantationen var drengen tæt på at dø af sin sygdom, men efter at have fået den nye hud er han så godt som rask.

Ifølge forskerne og lægerne bag den livreddende behandling, kan den teknik, som de har benyttet sig af til at behandle drengen, komme mange flere patienter til gavn.

»Resultatet af denne behandling baner vejen for genterapi som behandling til andre patienter med epidermolysis bullosa. Vi har også skabt et rammeværk, der kan benyttes til andre former for behandlinger med stammecelle- og genterapier,« skriver førsteforfatteren til det nye studie, læge Tobias Hirsch fra Universitätsklinikum der Ruhr-Universität Bochum, Tyskland, i den videnskabelige artikel, ifølge Videnskab.dk.

Det medicinske gennembrud er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!