AWG 2018 65 medaljer til Grønland er et yderst flot resultat

Grønland hentede 65 medaljer ved AWG. 18 af guld, 25 af sølv og 22 bronze. Og det skal vi være meget tilfredse med, mener KNR´s sportsmedarbejder, Finn Nielsen.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Karsten Sommer
26. marts 2018 11:26

- Det er gået rigtig godt, især i betragtning af at Grønland var på udebane, i modsætning til 2016, hvor AWG foregik i Nuuk. Derfor havde vi dengang betydeligt flere deltagere med, og vandt dengang 81 medaljer, siger Finn Nielsen.

Især glæder han sig over at Grønland i år fik medaljer i nogle discipliner, som Grønland ikke før har fået medaljer i.

Samtidig var en sportsgren som for eksempel slalom, hvor Grønland traditionelt vinder mange medaljer, ikke på programmet i år, fordi der ikke er slalombaner i det område hvor AWG blev afholdt i år, fortæller Finn Nielsen.

En af de nye discipliner som Grønland denne gang, som noget nyt, fik flere medaljer i, var Dene Games, hvor Grønland blandt andet fik guld i Hand Games og Pole Push. I Hand Games besejrede de grønlandske drenge således Yukon, som ellers har vundet guld ved de seneste otte AWG-stævner.

Så de 65 medaljer er et virkelig godkendt resultat, mener Finn Nielsen.

- Målet var at komme over de 61 medaljer, som Grønland vandt i 2014, hvor Grønland ligeledes var på udebane i Fairbanks, Alaska. Og resultatet blev altså 65 medaljer, så det er meget meget flot, understreger Finn Nielsen.

Han nævner desuden, at det har været udfordrende for deltagerne i de indendørs sportsgrene, at konkurrencerne blev afholdt i meget små haller, langt mindre end de grønlandske sportsudøvere er vant til.

- Det tror jeg de grønlandske deltagere skulle vænne sig til. Men resultaterne blev gode alligevel, siger Finn Nielsen til KNR.

Alberta North fik flest medaljer ved AWG 2018. Hele 133 medaljer blev det til den canadiske provins.

Her kan du se den fulde oversigt over medaljefordelingen.