Den græske migrationsminister, Notis Mitarachi, lover, at der vil blive bygget en "moderne, sikker og respektabel" ny lejr på Lesbos.Foto: Yara Nardi/Reuters/Ritzau Scanpix

243 migranter er testet positive for corona i græsk lejr

Flere end 240 flygtninge og migranter i en midlertidig lejr på den græske ø Lesbos er smittede med coronavirus. Det oplyser de græske sundhedsmyndigheder mandag aften lokal tid.

Tusindvis af migranter har søgt ly i den nye teltlejr, efter at en omfattende brand natten til den 9. september ødelagde deres hidtidige lejr, Moria. Det er Europas største migrantlejr.

Seks unge afghanere, som har fået deres asylansøgninger afvist, er efterfølgende blevet anholdt for ildspåsættelse. De sidder alle varetægtsfængslet og nægter sig skyldige.

De græske sundhedsmyndigheder oplyser i en erklæring mandag, at der er registreret 243 nye tilfælde af coronavirus blandt de 7000 asylansøgere, der er blevet testet i den midlertidige lejr.

LÆS OGSÅ 11.000 migranter er stadig uden tag over hovedet på Lesbos

Den græske migrationsminister, Notis Mitarachi, sagde til parlamentet tidligere mandag, at de ansvarlige vil "afsone deres straf i Grækenland og derefter bliver deporteret".

I samme ombæring lovede ministeren, at der vil blive bygget en "moderne, sikker og respektabel" ny lejr på Lesbos.

Det sker til trods for, at lokale embedsmænd er stærkt imod idéen om en ny lejr og helst ser, at de mange asylansøgere bliver fjernet øjeblikkeligt.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 10073
  Antal smittede 16
  Antal raskmeldte 16
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  20. oktober 2020 kl. 10:45