Da Zara Rutherford var i Narsarsuaq mødtes hun også med naalakkersuisoq for råstoffer og finanser, Naaja H. Nathanielsen (IA).Foto: Ole Hjorth

19-årig pilot slår verdensrekord: Skolen i Qassiarsuk har fulgt rejsen

Ninna Ottosen og hendes elever har fulgt Zara Rutherford og hendes rejse jorden rundt. Eleverne synes, at hun er sej, fortæller læreren.

Belgisk-britiske Zara Rutherford på 19 år landede i torsdags i den belgiske by Kortrijk-Wevelgem.

Det er fem måneder siden, at hun sidst satte sine ben netop det sted. Siden har hun nemlig tilbragt udsædvanligt meget tid oppe i skyerne, da hun har fløjet hele jorden rundt. 

Og det er faktisk rekord, for efter den bedrift kan hun prale med at være den yngste kvinde nogensinde til at gøre det. Helt alene. 

På sin rejse har piloten fløjet i alt 51.000 kilometer igennem 52 lande i en lille flyver, der hedder Shark Ultralight.

Af de 52 lande var et af dem Grønland, hvor hun i august landede i Narsarsuaq. 

På det tidspunkt havde skolen i bygden Qassiarsuk, der ligger tæt ved Narsarsuaq, undervisning om verdensrekorder, så timingen kunne ikke være bedre for børnene i bygden.

Det var nemlig en god anledning til at følge den unge pilots rejse, tænkte Ninna Ottosen, der underviser i engelsk på skolen.

Sammen med sine seks elever, lykkedes det Ninna Ottosen at arrangere et video-opkald til Zara Rutherford, da hun var i Narsarsuaq.

Eleverne fik blandt andet mulighed for at spørge ind til hendes rejse og andre ting.

 

Zara Rutherford i forbindelse med klassen i Qassiarsuk. Foto: Ninna Ottosen.
 

- Zara Rutherford opmuntrede piger og unge kvinder til at opnå deres mål, for eksempel fortalte hun, at kun fem procent af kommercielle piloter er kvinder, og inden for computerscience er 15 procent kvinder. Så hun prøver at vise, at kvinder sagtens kan.

- Uanset hvad det er, så kan kvinder nå deres mål, hun vil for eksempel selv gerne blive astronaut. Hun er fascinerende, siger Ninna Ottosen.

Eleverne lærte mere om andre lande

Da Zara Rutherford fløj videre fra Narsarsuaq, fløj hun lige over Qassiarsuk og skolen. Siden da har klassen fulgt hendes rejse på sociale medier og pilotens hjemmeside.

- Eleverne synes, hun er sej, for eksempel er drengene meget interesserede i hendes lille flyver. Pigerne er også meget interesserede i hende, de siger for eksempel på engelsk, ”She’s so cool” (hun er så sej, red), og de virker meget stolte, siger Ninna Ottosen.

- Under Zaras rejse har eleverne lært flere ting. Da hun blev interviewet i Rusland fortalte hun for eksempel, at hun var i en lille landsby med omkring 100 mennesker, hvor ingen kunne snakke engelsk, og hun var nødt til at pege på ting i butikken, og eleverne lærte lidt om, hvordan det er ude i verdenen.

Torsdag landede Zara Rutherford så i Belgien, hvor hun startede sin rejse, men eleverne kunne ikke følge med fra skolen, der er midlertidigt lukket på grund af corona.

Skolen åbner dog igen på mandag, og Ninna Ottosen fortæller, at hvis der bliver tid til det, så vil eleverne lave deres plakater om Zara Rutherford færdige og skrive en besked til hende.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl