- Arbejdet går langsomt, da vi er få frivillige, siger Paninnguaq Tarrak-Petrussen, der er stifter af Inuuneruna Iggoraarsuk.Foto: KNR

170.000 kroner samler støv: Forening mod selvmord efterlyser frivillige

Mere end 3 år er gået, siden, selvmordsforebyggelsesprojektet Inuuneruna Iggoraarsuk fik penge fra flere sider.  Men det har endnu ikke kastet konkrete resultater fra sig.

Hvordan står det til med projektet Inuuneruna Iggoraarsuk, som blandt andet har fået 150.000 kroner fra NunaFonden til etablering af en hjemmeside i 2015. 

Det spørgsmål stillede studerende på Aalborg Universitet Ivaana Kristiansen Olsen sig, da hun konstaterede, at hjemmesiden endnu ikke er blevet til noget endnu.

LÆS OGSÅ Langt færre mennesker i verden begår selvmord end i 1990

- Jeg undrede mig meget over, hvorfor hjemmesiden ikke var færdig. Jeg vil gerne se beviser på, om pengene er blevet brugt til det rigtige formål eller ej, siger Ivaana Kristiansen Olsen.

Stifter af Inuuneruna Iggoraarsuk, Paninnguaq Tarrak-Petrussen, siger til KNR, at arbejdet har været mere omfattende end forventet.

LÆS OGSÅ Unge fra Tasiilaq laver teater om selvmord

- Arbejdet går langsomt, da vi er få frivillige. Vi havde ellers forestillet os, at der ville være mange frivillige, og at vi nemt kunne få hjemmesiden op, men vi har opdaget, at det er et meget stort arbejde, siger Paninnguaq Tarrak-Petrussen.

Af regnskabet, som KNR har fået adgang til, fremgår det, at nogle af pengene er brugt til en hjemmeside.

Projektet er dog løbet ind i flere forhindringer, og hjemmesiden må laves helt forfra, forklarer Paninnguaq Tarrak-Petrussen.

LÆS OGSÅ Selvmord må ikke blive en løsning - vi skal tale om problemerne

- Men vi arbejder indtil det er lykkedes. Og som du så er pengene stadig på kontoen, og de skal nok blive brugt til deres formål, siger Paninnguaq Tarrak-Petrussen.

Foreningen Inuuneruna Iggoraarsuk efterlyser flere hænder til det frivillige arbejde.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt