Den 4. september brød bygningen ved Frederik den IX plads, som tidligere husede Sisimiut Tusaataat, i brand. To dage senere tilbageholdte politiet en yngre mand i 28 dage med mistanke om brandstiftelse.Foto: Ole PL Petersen

To 17-årige er dømt for brandstiftelse i Sisimiut

Grønlands Landsret har fredag dømt to personer for brand i Sisimiut.

Landsretten har fundet en ung mand og en ung kvinde på 17 år skyldige i at have sat ild til en bygning i Sisimiut 4. september sidste år.

Bygningen var ved Frederik den IX plads, som tidligere husede Sisimiut Tusaataat. 

- De to er desuden blevet dømt for en række indbrudstyverier, og kvinden er også fundet skyldig i omfattende hærværk, skriver politiet i en pressemeddelelse.

De blev begge to idømt særlige hjælpeforanstaltninger overfor unge kriminelle i form af tilsyn fra de sociale myndigheder i et år i kredsretten. 

LÆS OGSÅ Politiet efterlyser vidner til brand i Sisimiut

Anklagemyndigheden ankede dog sagen til landsretten.

Alvorlig kriminalitet

- At sætte ild til andre folks ejendom er en form for kriminalitet, som politi og anklagemyndighed tager meget alvorligt, fordi det både kan være farligt for andre mennesker, men også fordi det som regel har meget omfattende skader til følge. Derfor havde vi anket dommen til Grønlands Landsret, siger anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann.

Anklagemynddigheden er derfor tilfreds med landsrettens dom, der dømmer den 17-årige mand tre måneders anstaltsanbringelse og tre års tilsyn af kriminalforsorgen. Den unge kvinde idømmes tilsyn af kriminalforsorgen i to år.

LÆS OGSÅ Yngre mand tilbageholdt for brand i Sisimiut

- Landsretten lagde ved udmålingen af foranstaltningen blandt andet vægt på de to tiltaltes unge alder, og at brandstiftelse er en grov lovovertrædelse, hvorfor dom til tilsyn af de sociale myndigheder ikke er tilstrækkeligt, skriver politiet.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt