Foto: Simon Uldum/KNR

Operation Dagsværk: 15.000 elever trak i arbejdstøjet for Grønland

Lige knap 15.000 elever fra blandt andet gymnasier i Danmark og elever på GUX i Nuuk deltog onsdag i Operation Dagsværk og tilbød deres arbejdskraft for at samle ind til grønlandske unge.

Onsdag trak op mod 15.000 unge mennesker i arbejdstøjet for at samle penge ind til Operation Dagsværk.

I år har Operation Dagsværk valgt et projekt, som Ungdommens Røde Kors og Røde Kors Grønland står bag. Projektet skal ruste grønlandske unge til at håndtere sociale udfordringer.

Det er endnu for tidligt, at sige, hvor mange penge, der samlet ind til projektet. De indsamlede penge, altså eleverne løn skal registreres på de enkelte skoler og sendes til sekretariatet.

Det arbejde vil fortsætte de næste måneder og det endelige indsamlingsbeløb vil ligge klar i det nye år.

- Det er gået rigtig godt. Der har virkelig været god stemning, en masse gode historier og kæmpestor interesse fra eleverne, medierne, og dermed også den almene dansker, siger kampagneleder for Operation Dagsværk, Charlotte Hedevang Nielsen, til KNR.

Det er eleverne selv, der på et stormøde har bestemt, hvilket projekt der skal samles penge til. Og i år faldt valget på Grønland, hvor mange unge slås med sociale problemer og mange får ikke en uddannelse.

LÆS OGSÅ Nadja og Marie Louise trak i arbejdstøjet for grønlandske unge

Operation Dagsværk har eksisteret i Danmark siden 1984 og går ud på, at give én dag af sin egen uddannelse for at unge uden samme muligheder kunne få en uddannelse et andet sted i verden.

Normalt går pengene til et projekt i tredjeverdenslande, så valget af Grønland er lidt utraditionelt, siger Mai Pedersen, der er frivillig i sekretariet.

- Jeg tror, det kommer som en reaktion på, at det er vigtigt, at vi tager ansvar for vores egen kultur og historie, fordi Grønland og Danmark jo har en lang og fælles historie. Og på den måde giver det mening, at det er os unge, der vil Grønland, siger hun.

LÆS OGSÅ Gymnasieelever arbejder for grønlandske unge

Operation Dagsværk har brugt næsten et år på at lave en oplysningskampagne med blandt andet podcast, kampagnefilm og undervisningsmaterialer, som lærerne kan gribe og undervise eleverne ude på skolerne.
 
Det hele har været baseret på researchture rundt omkring i Grønland, hvor organisationen har arrangeret workshops for over 500 unge, lavet interviews og indsamlet en masse viden:

- Det vigtigste hele vejen igennem har været, at det er deres (unge i Grønland, red.) fortællinger og de budskaber og informationer, som de gerne ville at de unge i Danmark skulle oplyses omkring, fortæller Charlotte Hedevang Nielsen.

Elever fra GUX Qaqortoq var også ude at yde en indsats for Operation Dagsværk i onsdags.

Operation Dagsværk, DK

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt