15 ledige fra Tasiilaq får job i Nordgrønland

Kommuneqarfik Sermersooq har tænkt i alternative baner for at hjælpe kommunens borgere til et meningsfyldt arbejdsliv. Manglende arbejdspladser i Tasiilaq betyder nemlig, at mange ledige i byen har svært ved at finde et arbejde lokalt.
Foto © : RG
Skrevet af Simon Uldum -
08. september 2016 06:04

Samtidig mangler Royal Greenland folk til produktionen flere steder i Nordgrønland. Derfor har Kommuneqarfik Sermersooq taget kontakt til selskabet og landet en aftale, hvor ledige fra Tasiilaq midlertidigt tager til Nordgrønland for at arbejde for Royal Greenland.

Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq på sin hjemmeside.

Mangler sæsonarbejdere

- Det er fantastisk, når vi kan gennemføre alternative løsninger og hjælpe folk i arbejde, hvor det giver mening. Der er ingen grund til, at der går ledige rundt i Tasiilaq, når Royal Greenland ofte mangler sæsonarbejdere andre steder i landet,  siger Kurt Pedersen, ledende fagkonsulent hos Kommuneqarfik Sermersooq i Tasiilaq.

Ti ledige fra Tasiilaq er allerede draget til Nordgrønland for at arbejde. Og med hjælp fra Selvstyrets Mobilitetsfond tager yderligere fem ledige fra byen til Uummannaq-distriktet for at deltage i produktionsarbejdet.

Med hjælp fra Mobilitetsfonden vil Kommuneqarfik Sermersooq løbende se på, hvordan kommunen kan få flere borgere i beskæftigelse.