Billeder: 12 byer gik på gaden mod selvmord

Demonstrationen Imminornerit : 0 : Selvmord trak folk ud i gaderne i 12 byer på kysten. Blandt andet Aasiaat, Ilulissat og Nuuk. I hovedstaden mødte omkring 350 personer op for at råbe politikerne op. Billeder og video fra demonstrationerne.
30. oktober 2018 16:45

Mange mennesker viste i dag en vilje og et ønske om at handle for stoppe de mange selvmord, der år efter år rammer Grønland. I alt blev der afholdt demonstrationer i 12 byer rundt omkring i landet.

I hovedstaden vurderer politiet at omkring 350 personer var mødt op til demonstrationen ved middagstid tirsdag.

En af dem KNR mødte var Kista Kleist.

LÆS OGSÅ Narsi kunne ikke finde hjælp til sine tanker

- For mig er det meget vigtigt, at vise, at der er altid hjælp at hente og at give plads til kærlighed til vores medmennesker. Man skal ikke være alene, når man har problemer. Og når man hjælper hinanden og støtter hinanden, så kan man klare mange ting, siger hun.

En anden af deltagerne ved demonstrationen, Nivi Christensen, var også mødt op for at gøre noget.

- Over de sidste år har vi mistet alt for mange mennesker. Alle de mennesker vi mister har familie og venner alle vegne, og de bliver fuldstændig knust. Det ødelægger vores samfund indefra. Så jeg tror, at det er rigtig vigtigt, at vi får stoppet det. 

LÆS OGSÅ Hele landet demonstrerer mod selvmord - del dine billeder

I Ilulissat var omkring 50 mødt op for at demonstrere mod selvmord. 

KNRs reporter i Nordgrønland fortæller, at deltagerne i Ilulissat primært var socialpædagogstuderende, som var mødt op ved Rådhuset i Ilulissat. Demonstrationen bevægede sig fra Rådhuset til forsamlingshuset, hvor deltagerne skulle slutte demonstrationen af med en sammenkomst.

Her holdt arrangøren en tale og også borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jeremiassen holdt en kort tale for de fremmødte.

LÆS OGSÅ Vi kan ikke lade som ingenting længere