​18-årig død efter bådulykke

En 18-årig yngre mand er afgået ved døden efter, at han sammen med en 15-årig kammerat i aftenmørket påsejlede et landstykke nær Qeqertarsuatsiaat mellem Nuuk og Paamiut i en jolle lørdag 29. oktober 2016 først på aftenen. Det oplyser Grønlands Politi.
Skrevet af Simon Uldum -
01. november 2016 06:18

De to venner havde været på rypejagt og sejlede først tilbage mod bygden efter mørkets frembrud i en lånt jolle.

Omkring fire til fem kilometer fra Qeqertarsuatsiaat stødte jollen pludselig mod et landstykke i mørket. Den 18-årige røg ved påsejlingen ud af jollen. Ifølge den 15-årige dreng, landede den 18-årige på et stykke land.

Den 15-årige kunne ikke selv løfte den 18-årige ombord på den havarerede jolle. Der var ingen mobilforbindelse på stedet, og den 15-årige kunne ikke få tændt VHF-radioen.

Måtte hente hjælp i bygden

Den 15-årige valgte derfor at sejle til bygden efter hjælp i jollen, som der var blevet slået et større hul i ved påsejlingen. Da den 15-årige dreng og borgere fra bygden kom tilbage til hændelsesstedet, befandt den 18-årige sig nu i vandet og var bevidstløs.

Han blev transporteret til Qeqertarsuatsiaats sygeplejestation, hvor man konstaterede, at han var stærkt nedkølet, havde læsioner i hovedet mv. Kort tid efter afgik den 18-årige ved døden.