Ane Lone Bagger påpegede, at der i Grønland såvel som i de andre vestnordiske lande, er et stort problem med tabte fiskeriredskaber. Redskaberne bliver ved med at fiske, hvilket resulterer i at fiskebestandene bliver mindre.Foto: Simon Uldum

Årets møde i Vestnordisk råd

Årets møde i Vestnordisk råd blev afholdt i Nuuk tirsdag under overskriften Vestnorden og Havet.

Deltagere fra Island Færøerne og Grønland var samlet for blandt andet at tale om, hvordan landende kan arbejde sammen om udfordringerne med forurening i havet.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, holdte tale ved mødet og understregede her vigtigheden af nye samarbejdsmuligheder blandt de vestnordiske lande for at kunne stå stærkere i arbejdet for at mindske plastikforurening og spøgelsesfiskeri.

- Et samarbejde imellem de Vestnordiske lande kan give os en større indsigt og herigennem finde fælles løsninger til disse udfordringer, som berører os alle, sagde Ane Lone Bagger i sin tale.

Naalakkersuisoq påpegede, at der i Grønland såvel som i de andre vestnordiske lande, er et stort problem med tabte fiskeriredskaber. Redskaberne bliver ved med at fiske, hvilket resulterer i at fiskebestandene bliver mindre. Derudover nedbrydes redskaberne langsomt og bliver til mikroplast der forurener havmiljø- og dyreliv.

Vestnordisk Råd er nedsat af de vestnordiske lande, Island, Færøerne og Grønland med det formål, at samarbejde om og arbejde for vestnordiske interesser. Rådet består af 18 parlamentarikere fra alle tre lande, som hvert år afholder årsmøde hvor værtskabet går på skift mellem de tre medlemslande.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt