Årets Idrætsmand sejler 200 kilometer for at komme til fodboldtræning

Markus har siden barnsben taget turen fra Saqqaq til Ilulissat for at komme til fodbold.

Markus Jensen, der er fanger og fisker, er kåret som årets idrætsmand i Nordgrønland 2019. En pris, som han er overrasket, men glad for at modtage.

28-årige Markus Jensen har siden barndommen brændt så meget for fodbold, at han har pendlet frem og tilbage mellem bygden Saqqaq og Ilulissat for at komme til træning i fodboldklubben N-48.

Til hverdag er Markus Jensen fisker og fanger, og i starten af det nye år fangede han en narhval, som er en vigtig indtægtskilde for ham.

Fanger, fisker og fodboldspiller

Han brænder stadig for fodbolden, også selv om at det kan mærkes på pengepungen.

- Det går ud over min indtægt, når jeg samtidig skal passe sporten. Jeg bruger jo meget tid på at træne, og når jeg ikke kan gå på fangst eller fiskeri, så mister jeg noget indtægt, og det kan indimellem være vanskeligt, siger Markus Jensen.

Da Markus var yngre, var det faderen, som sejlede ham fra Saqqaq til Ilulissat - og retur.

En tur, der i alt løber op i omkring 200 kilometer. Siden da er Markus dog blevet voksen, og han har fået sin egen båd, som han sejler til træning i.

Den lange sejltur betyder mange timer på havet, på en rute som han kender til hudløshed. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, mener han.

- Jeg har mange tanker, og jeg jeg bruger meget af tiden på at forberede mig, så det er også med til, at jeg kan planlægge, hvad jeg skal gøre, når jeg når frem, siger Markus Jensen.

Grønlandsmester

I 2019 blev Markus Jensen og resten af N-48 Grønlandsmestre i udendørs fodbold. Til mesterskaberne i futsal opnåede mandskabet sølv, og her blev Markus Jensen kåret som årets spiller til mesterskaberne.

Samtidig blev han også kåret til turneringens bedste tekniker, og Markus har ikke planer om at lægge fodbolden på hylden.

- Jeg vil fortsætte med at dyrke sporten, og jeg er især opsat på at forsvare det, jeg opnåede sidste år, og jeg glæder mig helt sikkert til at spille futsal på hjemmebane til sommerens Nordic Cup i Nuuk, hvor flere nordiske lande skal deltage, siger Markus Jensen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt