Året i sport

2018 har været et stort sportsår for Grønland. Både i ind- og udland har der været store sportsbegivenheder som OL og Arctic Winter Games med grønlandsk deltagelse og PAN AM, hvor Grønland selv var vært. KNR har spurgt to sportseksperter og en atlet om året inden for sportens verden.

Tre store sportsbegivenheder løb af stablen i 2018. Først OL i Sydkorea med deltagelse fra Grønland, senere Arctic Winter Games, der blev afholdt i Canada og i sommer håndboldturneringen PAN AM 2018, hvor Nuuk var vært.

Og særligt vinter-OL har været en af de vigtige begivenheder i år siger konsulent hos Elite Sport Greenland og Grønlands idrætsforbund, GIF Muusaarannguaq Ostermann Søholm.

- Der var to grønlandske udøvere med til vinter-OL. Og at have to fra Grønland, det er rigtig flot i sig selv, siger Muusaarannguaq Ostermann Søholm, og sportsmedarbejder i KNR Finn Nielsen er enig med ham.

LÆS OGSÅ OL er mere afslappet anden gang

- Det var en rigtig stor begivenhed for Grønland. Fordi det er rigtig svært at kvalificere sig til OL, som jo er den største idrætsbegivenhed i sportens verden. Det er en meget stor bedrift at kunne kvalificere sig med to deltagere, når man tænker på Grønlands indbyggertal i forhold til de andre lande, man kæmper imod, siger KNRs sportsmedarbejder, Finn Nielsen.

Men året har også budt på meget andet idræt med flotte holdpræstationer og individuelle sejre inden for alt fra badminton, taekwon-do, skiskydning, alpin, bordtennis, hundeslæde og fodbold.

LÆS OGSÅ Målrige kampe forsætter ved GM

De to eksperter fremhæver især badmintonspillerne, der udvikler sig meget indenfor deres sportsgren. En af dem er Jens Frederik Nielsen, der blev kåret til årets idrætperson. Han har både været i Island og Rusland for at spille, men helt uforglemmeligt var hans GM i Ilulissat i år, fortæller han.

- Det gik rigtig godt. Jeg vandt guld i alle tre rækker og det er andet år i træk, at jeg gør det. Man kan sige, at det gik over al forventning. Jeg håbede selvfølgelig, at jeg kunne gøre det igen. Men jeg vidste godt, at det ville blive svært. Men jeg havde arbejdet enormt hårdt op til turneringen og det gav pote. Så det er jeg meget glad for, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt