Prisstigninger skabte trængsel på tanken

Meldingen fra KNI om, at brændstof fra i dag vil være 60 øre dyrere, fik flere til at tanke olie, benzin og gaslagrene op i går.
Tika Olsen var en af dem, der nåede at fylde depoterne op, inden brændstof i dag steg med 60 øre. Foto © : Arnaq Nielsen / KNR
03. april 2024 16:02

Tika Olsen og Mathæus Eugenius var to af dem, der i går brugte aftenen på at tanke op af benzin, gas og olie. Trængslen ved tanken skyldes, at priserne på brændstof stiger fra i dag med 60 øre.

- Med de nye priser stiger vores udgifter naturligvis, men vi kommer nok ikke til at sulte, siger Tika Olsen, der til dagligt fisker efter stenbider med bundgarn.

Han ved ikke endnu, hvor meget han kommer til at mærke prisstigningerne, men han understreger, at de selvfølgelig vil kunne mærkes.

- Hvor meget min familie kommer til at mærke det, kommer an på, hvor meget vi fanger. Det bliver selvfølgelig mere mærkbart, jo mindre vi fanger, siger han.

Alligevel er han optimistisk omkring, at det hele nok skal gå, for nu kommer foråret.

- Og med alt det gode forårsvejr kommer fisken også, så jeg håber, det vil gå godt med fiskeriet, men den del er jo op til vejrguderne, siger han.

Vejrguderne har det sidste ord

Selvom han krydser fingre for, at fiskeriet kommer til at gå godt i forårsmånederne, er han glad for, at han nåede at tanke op, inden prisen steg, for så er der jo mere proviant, understreger han.

Ved den anden tankstander er Mathæus Eugenius også godt tilfreds med, at han har nået det inden stigningen.

- Vi tager ind til vores hytte hver weekend, og vi har en bil. Så vi bruger en del brændstof, fortæller Mathæus Eugenius, der både skal fylde depoterne med benzin til båden og petroleum til hytten op.

Mathæus Eugenius var ude for at tanke til både sin hytte og sin båd Foto © : Arnaq Nielsen / KNR

Hvorfor skal pengene hentes på brændstof?

Derfor bliver det også dyrt til efteråret, fortæller han.

- Jeg kan godt forstå, at brændstof stiger, men de (politikerne red.) kunne godt havde hentet pengene et andet sted.

- Det påvirker selvfølgelig andre varer, der også vil stige i pris, sådan som det er gået med sodavand og øl, siger han.

Til trods for prisstigningen på 60 øre per liter, ligger prisen her i landet stadig 2,5 krone lavere end i Danmark, oplyser KNI i en pressemeddelelse.

Det koster brændstof fremover

Benzin: 5,00 kr. per liter

Gasolie: 5,15 kr. per liter

Petroleum: 5,26 kr. per liter

Kilde: KNI