Nick Nielsen: Forslaget om at hæve studiestøtten holder ikke

Der kommer ikke flere studerende ved at hæve uddannelsesstøtten. Det mener den tidligere naalakkersuisoq for uddannelse Nick Nielsen.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
04. november 2014 13:05

 - I 2005 blev uddannelsestøtten hævet, men der kom ikke efterfølgende flere studerende. Derfor er det ikke altid afgørende for en studerende, hvor meget man får i uddannelsesstøtte, siger Nick Nielsen fra Siumut.   

Masauna Peary fremlagde et løfte om, at han vil arbejde for at sætte krav til de studerende om, at de skal møde op på deres studie, hvis de skal have deres støtte. Men det huer ikke Nick Nielsen. I stedet mener han, at man kan reducere frafaldet ved god opbakning og vejledning til de studerende.

Læs også Atassut: Forbedret studieaktivitet vil forhøje uddannelsesstøtten

- Der er jo stor frafald på de forskellige uddannelsesinstitutioner, og hvis vi skal reducere det store frafald, så må vi jo arbejde med god støtte og vejledning til de studerende.

- Det er også meget vigtigt, vi får lavet nogle skoler med gode fysiske rammer og faciliteter, eksempelvis fri internet på uddannelsesinstitutionerne, det skal være nemmere at få adgang til det. Det er sådan nogle tiltag, som er afgørende for en studerende. Det er ikke motiverende, hvis der skal være øget kontrol, siger Nick Nielsen.