Doris: WHO skal hjælpe os mod TB

De seneste tal om tuberkulose (TB) forekomsten her i landet viser det stadig er for høj. I 2014 blev der anmeldt 95 tilfælde og indtil nu har der var været 44 tilfælde. Tallene bekymrer indenfor sundhedsvæsenet.
Foto © : KNR
Skrevet af Nauja Møller
08. september 2015 19:18

Naalakkersuisoq for sundhed mødtes derfor med sin danske kollega, sundhedsministeren i dag.

Håbet er at få verdenssundhedsorganisationen WHO til at evaluere Grønlands nationale TB strategi.

- Altså hvis man ser på tallene for tuberkulose, så har vi jo et stort problem i Grønland, især i øst- og sydgrønland og i Sermersooq. Selvom tallene falder, er det stadigvæk bekymrende, derfor håber vi at WHO kan inddrages i en evaluering af tuberkulosestrategien, siger Doris Jakobsen.

Læs også Alt for mange er smittet med tuberkulose

Og hendes møde om emnet med den danske sundhedsminister i dag er vellykket:

- Jeg kan sige at den danske sundhedsminister har vilje til at henvende sig på vegne af Grønland, det er jo kun Danmark som kan henvende sig til WHO, siger Doris Jakobsen.

Grønland er selv ikke medlem af verdenssundhedsorganisationen WHO, og er derfor udelukket fra at henvende sig til dem. Derfor må Grønland gå igennem den danske minister.

- De har jo stor international erfaring med bekæmpelse af tuberkulose og for andre sygdomme. Og derfor håber vi at de hjælper os, siger Naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen til KNR.