WWF vil reducere konflikter mellem bjørne og mennesker

Verdensnaturfonden afholder borgermøde i Ittoqqortoormiit for at finde løsninger på det stigende antal isbjørne, der besøger byerne, og skræmmer mennesker.
Isbjørn tager en slapper Foto © : Johan Hansen
03. maj 2015 14:16

Flere og flere isbjørne kommer tæt på eller helt ind i Ittoqqortoormiit. For at kunne reducere antallet af konflikter mellem mennesker og isbjørne, når det sker, holder WWF Verdensnaturfonden nu borgermøde i Ittoqqortoormiit for at finde ud af, hvilke løsninger, byens borgere efterspørger.

 

Kommer tættere på byerne
Borgermødet finder sted på tirsdag d. 5. maj klokken 19.00-21.00 i skolens aula.

WWF har tidligere beskrevet problemet rapporten ’På tynd is’ og peger på, at det bliver særligt problematisk til sommer, hvor kvoten på isbjørne er opbrugt og manglen på havis presser isbjørnene på land i deres søgen efter føde.

 

Patruljer og gummikugler
I Nunavut, Alaska og Canada har løsningerne blandt andet har været at oprette af isbjørnepatruljer, der skræmmer bjørnene væk med varselsskud og gummikugler, brug af særlige containere til opbevaring af hundefoder, der sikrer at isbjørnene ikke i så høj grad bliver tiltrukket og andre præventive tiltag.

Læs også Pas på isbjørne i Qaanaaq-området

Læs også Ny undersøgelse spørger isbjørnefangere til råds

Læs også Grønland sparker WWF ud af isbjørnemøde

Verdensnaturfonden vil bruge borgermødet til at finde svar på, om lignende løsninger kan bruges i Ittoqqortoormiit eller om helt andre løsninger skal bringes i spil.