Wikke og Rasmussen: "Hun må være den smukkeste kvinde i Grønland"

Meget er som det plejer at være i dette års ’Julehilsen til Grønland’, det årlige program i DR. I år sendes DR-showet fra Musikkonservatoriets Koncertsal altså det gamle radiohus på Frederiksberg.
22. december 2013 09:00

Årets hilsner fra nær og fjern er i år indsamlet af DR-journalister sammen med entertainerne Steen Rasmussen og Michael Wikke. Det var dem, der lavede sidste års DR-julekalender, Julestjerner.

Julehilsener er indsamlet fra to byer og en bygd, det har været en tætpakket oplevelsestur med start i Kangerlussuaqs sne, fortæller de.

- Det var virkelig fantastisk, vi så rensdyr og moskus og alt dettedér. Og så i går, der var vi i Sisimiut på hundeslæde, og vejret var fantastisk, så det var helt vidunderligt, vi vil gerne anbefale hundeslædekusk Sara Berthelsen fra Sisimiut, det er den bedste hundeslædetur, vi nogensinde har haft, lyder det fra Wikke og Rasmussen, der taler ivrigt i munden på hinanden.

De startede turen fra kanten af Indslandsisen ved Kangerlussuaq, kørte til Sisimiut og slutter deres tur i hovedstaden.

- Vi er kommet til Nuuk i dag, og der har vi været henne at besøge Lisbeth Poulsen, som har lavet jubilæumsjulemærket. Der kommer vi lige fra nu, og hun må jo være den smukkeste kvinde i Grønland nærmest.

Det blev også til et møde med skuespillereleverne på den nye skuespilleruddannelse. Steen Rasmussen er meget rørt over den bid tv, de optog med en gruppe børn i Sisimiut.

- Jeg kan ikke navnene på de 20 førsteklasseselever i Sisimiut, som var iklædt nationaldragter og sendte julehilsen fra Grønland. Det var fantastisk at opleve. Jeg er simpelthen lykkelig lige nu, og som vi lige har siddet og snakket om, så er der ikke noget sted, der er så julet at være og så behageligt som Grønland, lyder det fra parret.

Der er altså noget at glæde sig til, når Julehilsen til Grønland kommer i flimmerkassen lillejuleaften. Vært i år er Julie Berthelsen, DR Big Bandet spiller sammen med Aavaat-koret og på scenen kommer også Nukaka Coster Waldau, Karina Møller, Aviaja Lumholt, Sinne Eeg og Mads Mathias.

Siden 1932 har DR sendt 'Julehilsen til Grønland' enten gennem radioen, tv eller begge dele på samme tid. Med sine 81 år på bagen siges det at være det længsteksisterende, stadigt kørende underholdningsshow.

Julehilsen til Grønland bliver sendt på DR1 som sædvanlig (i morgen) lillejuleaften klokken 17.30 dansk tid, og vi sender den i KNR 2. juledag d. 26. om aftenen kl. 20.00.