Vores idrætsvaner skal kortlægges

Vi er et aktivt folk med en stor interesse for sport. Men nu skal vores idrætsvaner undersøges grundigt. Det skriver Grønlands Idræts-Forbund, GIF.
Foto © : GIF
Skrevet af Camilla Dam
19. maj 2015 07:05

Hvor mange dyrker idræt, hvad er de mest populære aktiviteter, og hvordan kan man gøre endnu flere fysisk aktive? Det vil GIF undersøge grundigt, så rammer, vilkår og udfordringer i hele landet kan forbedres.

- Det er den største undersøgelse af idræt i Grønland nogensinde, og vi håber og tror på stor opbakning til undersøgelsen.

- Det er vigtigt, at også folk, der ikke er aktive, svarer, så vi får alle med. Med en ordentlig dokumentation af idrætsvanerne i befolkningen kan vi tage en kvalificeret diskussion om idrættens rolle i fremtiden, og hvordan vi når vores målsætninger i fremtiden, siger generalsekretær i Grønlands Idræts-Forbund, Carsten Olsen.

Foto © : GIF

 

Analyse når vidt omkring
2.500 mennesker fra hele landet får derfor en invitation til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen, som er lavet i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut.

Skolebørn, foreningsledere, stævner, faciliteter og folk med særligt kendskab til idrættens vilkår og udfordringer flere steder på kysten får i den forbindelse også besøg af analyseinstitutet.

- Vi har allerede erfaring med denne type arbejde i Danmark og er sikre på, at analysen kan bidrage til Grønlands Idræts-Forbunds fremtidige strategi’, siger Henrik H. Brandt, direktør i Idrættens Analyseinstitut.

Undersøgelsen ventes afsluttet til efteråret.