Voldtægt i ægteskab sidestilles med voldtægt udenfor ægteskabet

Et nyt lovforslag skal sikre, at det bliver muligt at dømme personer for tilsnigelse til samleje inden for ægteskabet. Det skriver avisen AG.
05. januar 2017 13:53

I den nuværende lov er det kun muligt at dømme personer, der har skaffet sig adgang til samleje med et offer, der ikke kan modsætte sig, hvis det er uden for ægteskabet. Altså det der kaldes tilsnigelse til samleje, hvor offeret for eksempel er bedøvet.

Men det skal altså laves om nu, så der både kan dømmes for tilsnigelse til voldtægt uden for og inden for ægteskabet. Og ændringen glæder direktør for Kriminalforsorgen Naaja Nathanielsen.

- Heldigvis. Det er på høje tid, at loven moderniseres. Jeg kan næsten ikke få hænderne ned på grund af det, siger hun til AG.

Chefanklager hos Grønlands Politi, Morten Nielsen slår fast overfor avisen, at man med den nuværende lov både kan dømme folk for voldtægt, hvis der er brugt vold og trusler til at opnå samleje. Både indenfor og udenfor ægteskabet.

Det nye er muligheden for at dømme personer for voldtægt i tilfælde, hvor et offer indenfor ægteskabet, har været i en tilstand, hvor de ikke har kunnet sige fra.

Ændringen er netop nu i høring, blandt andet hos Grønlands Politi, Forsvarerforeningen, Retten i Grønland og Kriminalforsorgen.