Voldsramte drenge bliver voldelige

Et par hundrede børn har alene i 2011 været i krisecentre sammen med deres mødre. Langt de fleste børn har set deres mor blive slået.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. september 2012 04:29

Alt for mange børn søger tilflugt i krisecentre sammen med deres mødre. Tallene i landets krisecentre viser, at ca. 300 børn har opholdt sig i krisecentre alene i 2011.

Volden i hjemmet går ud over børnenes adfærd, hvor især drenge får en voldelig adfærd.

- Forskningen viser, at børn i voldsramte familier er i høj risiko for selv at blive voldsudøvere eller blive voldsofre i deres voksenliv, siger naalakkersuisoq for familie Mimi Karlsen.

Det er medlem af Inatsisartut fra Demokraterne Astrid Fleischer Rex, der har ønsket at få problemet belyst gennem et paragraf 37 spørgsmål. Astrid Fleischer ønsker blandt andet belyst, hvad der bliver gjort for at hjælpe børnene.

Kommunerne har ansvaret for at komme med tilstrækkelige tilbud til voldsramte. Men problemet er så stort, at kommunerne ikke magter at løfte den store opgave alene.

Naalakkersuisut vil derfor fremlægge en handlingsplan mod og den bliver fremlagt til forårssamlingen i 2013.

- Naalakkersuisut ønsker at skabe udviklingsplanen i samarbejde med kommunerne og krisecentrene. Planen må lægge op til, at kommunerne etablerer krisecentre, hvor der ikke er krisecentre i dag, og at de nuværende krisecentre bliver styrket, skriver Mimi Karlsen.

Mary Fonden og Lego Fonden har doneret midler til rygsække med tandbørste, nattøj og legetøj, som bliver delt ud til børn, der kommer til krisecentre.