Vold mod kvinder stadig ret udbredt

I dag er det den 25. november - FN´s dag med fokus på vold mod kvinder. Men hidtil har den ikke nyttet meget her i landet, skriver IA´s Naaja Nathanielsen i dagens anledning.
Foto © : European Parliament/Pietro Naj-Oleari
Skrevet af Karsten Sommer
25. november 2015 05:15

Anti-voldsdagen har været markeret hvert år siden 1999. Men når man ser på statistikkerne er der ikke sket mange forandringer de sidste 16 år. Landets kvinder er fortsat udsat for vold i en komplet uacceptabel grad, fastslår Naaja Nathanielsen i en pressemeddelelse.

- Voldstallene er for længst holdt op med at chokere os. Vi har vænnet os til volden. Politiet har således registreret 2836 tilfælde af ”husspektakler” i 2014, heraf 410 hvor børn var til stede. Men det resulterer ikke i demonstrationer eller en særlig national indsats. Sådan er det bare, noterer IA´eren skuffet.

Volden stopper ikke før enhver mand, der har slået en kvinde fortryder og søger hjælp. Volden stopper ikke før vores børn ser, at vi voksne kan ændre os. Og volden stopper ikke før vi grundlæggende erkender at vold ikke er en måde at udtrykke sig på, slår Naaja Nathanielsen fast i sit opråb i anledning af FN-dagen. Og hun slutter:

Vi kan ikke bekæmpe volden hvis vi vedbliver med at være forstående og accepterende. Vi bliver alle nødt til at ændre os.