To voksne alvorligt syge af betændelse i Narsaq

05. januar 2005 17:21

I Narsaq opfordrer chefdistriktslægen folk til at søge læge, hvis man har høj feber og føler sig alvorligt syg. Opfordringen kommer, fordi byen siden nytår har oplevet to tilfælde af personer der blev indlagt med alvorlig betændelse. Den ene døde efterfølgende.

Lægerne kender endnu ikke den eksakte årsag til betændelserne. Men det kan være enten smitsom hjernehindebetændelse (meningitis) eller bakterien pneumokok, der plejer at give lungebetændelse. Og føler man sig dårlig, er der ingen grund til at vente med at søge læge, siger chefdistriktslæge Kent Kleinschmidt. Han forklarer, at det var kendetegnende for begge patienter, der blev indlagt, at de havde været syge i flere dage med feberfornemmelse og madlede og påvirket almen-tilstand før de søgte sygehuset. Derfor opfordrer chefdistriktslægen folk med lignende symptomer, altså høj feber gennem flere dag og madlede til at søge læge, før man får farveændringer af huden.

Kent Kleinschmidt siger, at der er gode behandlingsmuligheder for bakteriesygdommen, hvis man kommer i tide.

- Hvis man har høj feber og betændelse, er der almindelig behandling med antibiotika, altså penicillin. Men der er ikke nogen forebyggende behandling, og hvis først der er mange bakterier der florerer i blodet er det sværere at helbrede sådan en patient. Hvilket vi måtte konstatere i nat, siger Kent Kleinschmidt.