Voice of Greenland lukker midlertidigt på FM

Da KNR investerede i en lokalradio i Nuuk med henblik på at levere noget nyt og spændende til de unge lyttere, var sendetilladelsen ikke på plads.
Skrevet af Camilla Dam
12. februar 2015 18:03

KNR må udelukkende sende landsdækkende radio, og derfor bliver den Nuuk-baserede lokalradio Voice of Greenland, som public service-stationen købte i januar, taget af FM-senderen kl. 24 i aften, mens vi afventer den fornødne tilladelse. Radiokanalen kan dog fortsat høres på internettet.

- Vi må ikke sende lokalt, derfor har vi forventet, den skulle lukkes, siger KNR’s direktør Søren Lennert Mortensen.

Læs også KNR satser mere på de unge radiolyttere

Men han ville dog alligevel gerne have ændret på et par detaljer inden købet af lokalradioen set i bagklogskabens klare lys.

- Man kan jo altid diskutere, hvordan vi skulle have gjort. Det er nemmere at gøre bagefter, og det kan godt være, der er ting, vi kunne have gjort anderledes. Men jeg kan bare sige, nu er vi på den rette vej.

Læs også Ny kanal skal løfte hele KNR's radioudbud

- Vi havde sikret rigtig meget af det. Men vi må bare se i øjnene, vi har lært noget undervejs. Og vi har nu søgt de sidste ting, vi skal have, for at det kommer helt på plads, siger Søren Lennert Mortensen.

Grønlands Selvstyre har modtaget ansøgningen om sendetilladelse på FM- og DVB-T-sendenettet.

- Vi har søgt og fået en del af vores tilladelser. Og vi har nu søgt - som det sidste - tilladelse til, at Voice-radiokanalen kan tilføjes på DVB-T-båndet på fjernsynet, ligesom vi har søgt om at få sat nye FM-sendere op i hele landet. Så den fremover kan køre 100 procent på FM, forklarer direktøren.

Læs også Nytænkning i den grønlandske medieverden er nødvendig og tiltrængt – større mangfoldighed efterlyses