Vittus: Jeg kan løfte opgaven

For anden gang i sin politiske karriere er Vittus Qujaukitsoq naalakkersuisoq for finanser, hvor han igen skal sørge for, at Inatsisartut vedtager finansloven, og det bliver en stor udfordring for ham
04. november 2015 12:36

- Der er fem partier i Inatsisartut, og mit arbejde bliver at prøve at tage dem alle med, men det bliver en udfordring at få alle fem partier til at blive enige, fortæller Vittus Qujaukitsoq til KNR.

Efter et godt valg til Inatsisartut i mars 2013, hvor han efterfølgende blev udnævnt til naalakkersuisoq for finanser, stod han senere samme år for første gang i spiden for en finaslov.

Han har prøvet det før

Finansloven for 2014 havde dog et underskud på 222 millioner kroner. Noget som stadig står klart i formanden for Partii Naleraqs, Hans Enoksens, hukommelse, har han fortalt Qanorooq.

- Vi skal ikke glemme, at han ikke ligefrem har lavet et fantastisk stykke arbejde, da han sidst var naalakkersuisoq for finanser. Blandt andet var der et underskud på op til 300 millioner kroner.

Qanorooq spurgte, om den nye midlertidige naalakkersuisoq for finanser kan bære det store arbejde med landets økonomi. Men Vittus Qujaukitsoq er ikke selv i tvivl.

- Selvfølgelig kan jeg løfte opgaven, og jeg er glad for at nogen mener, at jeg kan tage ansvaret. Det er jeg stolt af.

Finansloven for næste år skal tredjebehandles om godt to uger, så landets nye kassemester regner med, at han får travlt i den kommende tid.

- Jeg tager til efterretning, at finansloven skal godkendes allerede den 20. november, derfor kommer vi til at løbe stærkt.