Nivi Olsen: Vigtigt at lære flere sprog

"What did you learn in school today?" Det spørgsmål kan man i fremtiden stille de yngste elever på folkeskolerne i Kommuneqarfik Sermersooq.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
29. maj 2017 13:41

Formanden for børn- og skoleudvalget kan ikke få armene ned af bare begejstring over udsigten til, at kommunens førsteklasseselever efter sommerferien skal til at lære engelske gloser og grammatik.

- Børnene bliver født sådan og er klar til at modtage undervisning i alle mulige sprog, siger Demokraternes Nivi Olsen, som er formand for børn -og skoleudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq.

Som det er i dag, kommer engelsk først på skoleskemaet i fjerde klasse, men det er ifølge et flertal i hovedstadskommunen alt for sent.

Nødvendigt med fremmedsprog

Nivi Olsen håber, at det vil sende et signal til børnene om, at vi som et lille land har brug for at kunne begå os på fremmedsprog.

- De skal have viljen i en tidlig alder til at se vigtigheden i at lære andre sprog.

I forvejen bliver børnene allerede præsenteret for dansk i første klasse, som for mange af eleverne er et fremmedsprog.

Men Nivi Olsen mener dog ikke, at det er et problem, at børnene dermed skal forholde til to nye sprog. 

- Det er jo ikke videnskabeligt engelsk, de skal lære fra første klasse. De skal synge, de skal tælle, og de skal blive præsenteret for sproget. Det skader ikke efter min mening, at børnene lærer andre sprog i en tidlig alder.

Vi har ressourcerne

Desuden slår formanden for børn -og skoleudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq fast, at det ikke kommer til at gå ud over undervisningen i andre fag.

Og ifølge Nivi Olsen bliver det heller ikke svært at gennemføre forslaget på de små skoler i kommunens mange bygder.

- Sådan som jeg har fået det at vide, så har man styr på de ressourcemæssige spørgsmål. Så vi har de kompetente undervisere, siger formand for børn -og skoleudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq, Nivi Olsen.